U moru slatkih recepata, danas smo vam pripremili pravo malo predjelo ili nešto za prigristi kada stignu gosti, slasne male ajvar košarice s tunom. Ovi zalogajčići su jednostavni, vizualno atraktivni i prije svega neodoljivo slasni. Recept za ajvar košarica donosi nam naša draga Biljana.
________________________________________
Ajvar košarice s tuna mousseom
SASTOJCI:
Košarice:
200 g brašna
1 žličica soli
100 g maslaca
1 žlica Dida Boža domaćeg ajvara
Tuna mousse:
300 g tune
40 g omekšanog maslaca
60 g majoneze
4 mala kisela krastavca
1 žlica kečapa
sol (po ukusu)
biber (po ukusu)
Dekoracija:
kiseli krastavci
grubo mljevene Chili papričice
PRIPREMA:
U posudi pomiješajte brašno i sol i dodajte omekšani maslac. Umijesite maslac i brašno u mrvičastu smjesu. Dodajte Dida Boža domaći ajvar te zamijesite glatko tijesto.
Tijesto umotajte u prozirnu foliju te ga stavite u hladnjak 30 minuta.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3-4 mm i okruglom modlicom vadite krugove. Svaki krug pažljivo utisnite u kalup za mini muffine. Košarice stavite u hladnjak na 30 minuta. Ostatak tijesta premijestite i ponavljajte postupak dok svo tijesto ne bude potrošeno.
Zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite košarice 10-ak minuta. Pečene košarice oprezno izvadite iz kalupa i ohladite.
U multipraktik ili blender stavite ocijeđenu tunu, maslac, majonezu, na kolutiće narezane kisele krastavce, kečap, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu poput moussea.
Slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom istiskivajte tuna mousse u pečene košarice.
Ukrasite kiselim krastavcima i grubo mljevenim Chili papričicama.
댓글