Spoj badema, bijele čokolade i marelice - zvuči primamljivo, zar ne?! Baš takvu rapsodiju slatko - voćnog užitka objedinile su ove fine badem kocke koje se tope u ustima. Jednostavnu pripremu i savršenu kombinaciju sastojaka donosi nam naša draga Ivana Dželalija @price_o_kolacima u nastavku teksta.
Kocke od badema s džemom od marelice i ganacheom od bijele čokolade
SASTOJCI ZA BISKVIT:
25 dag margarina
5 jaja (L razred)
prstohvat soli
15 dag šećera
5 žlica vrelog mlijeka
10 dag badema
25 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
+ 20 dag Dida Boža extra džema od marelice za premazivanje biskvita
SASTOJCI ZA GANACHE:
30 dag bijele čokolade
1 dl vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Margarin sobne temperature, sol i šećer pjenasto umutite. Dodajte jedno po jedno jaje. Cijelo vrijeme mikserom miješajte smjesu. Zatim dodajte mlijeko. Nakon toga u smjesu dodajte mljevene bademe. Bademe je potrebno prethodno ispeći u pećnici na 200 stupnjeva (oko 8 minuta).
Na kraju u smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo pa sve miješajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu.
Lim za pečenje dimenzija cca. 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smjesu. Ispecite na 170 stupnjeva (oko 20 minuta).
Biskvit ohladite pa ga vodoravno prerežite na 2 dijela. Donju polovicu premažite džemom od marelice pa na nju stavite drugu polovicu biskvita.
Za izradu ganachea na pari otopite bijelu čokoladu i vrhnje pa miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tako pripremljenu smjesu možete odmah preliti po biskvitu, ali smjesu možete i ohladiti najprije na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku pa slastičarskom vrećicom stavljati na kolač.
Comentários