Brzo, ukusno i jednostavno! Od ove bakine tjestenine mirisat će cijela kuća, a recept se priprema zaista u tren oka. Spoj rajčice, ricotte i namaza od maslina daje bogatsvo okusa i sigurni smo kako će oduševiti Vaše ukućane. Za pripremu možete iskoristiti tjesteninu po izboru samo je bitno da unesete svu ljubav i kreativu kod pripreme.
Pasta s rajčicama i namazom od maslina
Sastojci za 4 osobe:
maslinovo ulje
glavica bijelog luka
400 g. pasirane rajčice
10 kom cherry rajčica
svježi bosiljak
parmezan
180 g. Ricotta
400g. tjestenine po izboru
začini po želji
Priprema:
U zagrijanu tavu uspite maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani luk. Kada je luk požutio ubacite pasiranu rajčicu i kuhajte 30-40 minuta. U tu smjesu dodajte i po pola izrezane cherry rajčice i ostavite i dalje na laganoj vatri. Začinite sa soli i paprom. Kada vidite da su cherry omekšale stisnite ih lagano s kuhačom kako bi se bolje skuhale i iz njih izašao sok. Dodajte svježi bosiljak, a ako ga nemate poslužit će i suhi.
Napomena: Nemojte rezati svježi bosiljak nego ga prstima otkinite na manje dijelove.
Stavite kuhati tijesto u posebnu posudu. Dok se tijesto u posebnoj posudi stavite ricottu i naribajte u nju parmezan. Količinu možete dodati po izboru. Dobro prmiješajte i sjedinite ta dva sira. Ubacite sireve u skuhani umak i dobro promiješajte. Maknite s vatre. Dobit ćete crvenkasot/narančastu boju. U umak dodajte
tjesteniniu i kao šećer na kraju dodajte par žličica Dida Boža namaza od zelenih maslina. U slast!
Comments