Mekane kao duša i ukusne za prste polizati! Slane buhtle s bundevom, nadjevene omiljenim povrtnim namazom postat će nezaobilazne u vašoj kuhinji. Naša Biljana Oklopčić uvijek nas oduševi svojim zanimljivim receptima, a vjerujemo da će i vas ovim koji vam donosimo u nastavku teksta.
Buhtle s bundevom i ajvarom
SASTOJCI:
Tijesto:
500 g glatkog brašna
50 ml + 150 ml toplog mlijeka
100 g pečene bundeve
120 ml ulja
40 g svježeg kvasca
12 g soli
10 g šećera
Nadjev:
Za premaz:
1 jaje + 1 žlica vode
krupna morska sol
sezam
PRIPREMA:
Kvasac pomiješati s 50 ml toplog mlijeka i šećerom. Ostaviti da se digne.
Brašno prosijati, dodati sol, ulje, pečenu bundevu i kvasac te s ostatkom mlijeka zamijesiti mekano i rahlo tijesto. Ostaviti tijesto da se diže dok mu se volumen ne udvostruči, oko 1 sat.
Na pobrašnjenoj površini premijesiti tijesto te ga razvaljati na debljinu oko 1 cm. Izrezati 12 približno jednakih kvadrata. U sredinu svakog kvadrata staviti 1 žličicu Dida Boža ajvara, spojiti krajeve te ih dobro zavrnuti da ajvar ne iscuri. Buhtle slagati u posudu obloženu papirom za pečenje sa zavrnutim krajem okrenutim prema dolje. Ostaviti buhtle da se dižu 20 minuta.
Zagrijati pećnicu na 160 C.
Buhtle premazati razmućenim jajetom sa žlicom vode. Posipati krupnom morskom soli i sezamom.
Buhtle peći oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Comments