top of page

Bundevaste buhtle

Mekane kao duša i ukusne za prste polizati! Slane buhtle s bundevom, nadjevene omiljenim povrtnim namazom postat će nezaobilazne u vašoj kuhinji. Naša Biljana Oklopčić uvijek nas oduševi svojim zanimljivim receptima, a vjerujemo da će i vas ovim koji vam donosimo u nastavku teksta.

 

Buhtle s bundevom i ajvarom


SASTOJCI:


Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna

  • 50 ml + 150 ml toplog mlijeka

  • 100 g pečene bundeve

  • 120 ml ulja

  • 40 g svježeg kvasca

  • 12 g soli

  • 10 g šećera

Nadjev:

Za premaz:

  • 1 jaje + 1 žlica vode

  • krupna morska sol

  • sezam

PRIPREMA:

  • Kvasac pomiješati s 50 ml toplog mlijeka i šećerom. Ostaviti da se digne.

  • Brašno prosijati, dodati sol, ulje, pečenu bundevu i kvasac te s ostatkom mlijeka zamijesiti mekano i rahlo tijesto. Ostaviti tijesto da se diže dok mu se volumen ne udvostruči, oko 1 sat.

  • Na pobrašnjenoj površini premijesiti tijesto te ga razvaljati na debljinu oko 1 cm. Izrezati 12 približno jednakih kvadrata. U sredinu svakog kvadrata staviti 1 žličicu Dida Boža ajvara, spojiti krajeve te ih dobro zavrnuti da ajvar ne iscuri. Buhtle slagati u posudu obloženu papirom za pečenje sa zavrnutim krajem okrenutim prema dolje. Ostaviti buhtle da se dižu 20 minuta.

  • Zagrijati pećnicu na 160 C.

  • Buhtle premazati razmućenim jajetom sa žlicom vode. Posipati krupnom morskom soli i sezamom.

  • Buhtle peći oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page