Pripremite svoj kuhinjski pribor, jer ovaj lagani ljetni desert ćete odmah poželjeti isprobati. Ne trebate dodatno podizati temperaturu zagrijavanjem pećnice, brzo i jednostavno se priprema, a okusom osvježava i najtoplije dane. Recept nam je pripremila naša draga Ema Žderić @emmtasty . Uživajte u divnim okusima!
Cheesecake sa džemom od šipka i ribizlom
SASTOJCI:
(kalup Ø 15 cm)
135 g petit keksa
50 ml mlijeka
290 ml slatkog vrhnja
200 g krem sira (sobne temperature)
100 g jogurta
120 g bijele čokolade (otopljene)
10 g želatine u prahu
50 g pirea od ribizla
150 g Dida Boža džema od šipka
svježe voće (dekoracija)
PRIPREMA:
Podloga
Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu.
Krema od krem sira
Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele.
Žele od šipka i ribizla
Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti.
Slaganje
Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem.
Comments