top of page

Cheesecake sa šipkom i ribizlom

Pripremite svoj kuhinjski pribor, jer ovaj lagani ljetni desert ćete odmah poželjeti isprobati. Ne trebate dodatno podizati temperaturu zagrijavanjem pećnice, brzo i jednostavno se priprema, a okusom osvježava i najtoplije dane. Recept nam je pripremila naša draga Ema Žderić @emmtasty . Uživajte u divnim okusima!


 

Cheesecake sa džemom od šipka i ribizlom


SASTOJCI:

(kalup Ø 15 cm)

  • 135 g petit keksa

  • 50 ml mlijeka

  • 290 ml slatkog vrhnja

  • 200 g krem sira (sobne temperature)

  • 100 g jogurta

  • 120 g bijele čokolade (otopljene)

  • 10 g želatine u prahu

  • 50 g pirea od ribizla

  • 150 g Dida Boža džema od šipka

  • svježe voće (dekoracija)


PRIPREMA:


Podloga

Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu.

Krema od krem sira

Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele.

Žele od šipka i ribizla

Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti.

Slaganje

Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem.






0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page