Domaći sladoled s okusom torte od sira i dodatkom Dida Boža džema od kupine priprema se i rashlađuje za tren. Recept za lagani ljetni desert kojega će obožavati cijela obitelj, a najviše oni najmlađi, pripremila nam je naša Andrea Cukrov. Uživajte!
Cheesecake sladoled s kupinom
SASTOJCI:
2 žlice ruma
500 g vrhnja za šlag
200 g krem sira
4 žlice javorovog sirupa
1 žlica limunovog soka ribana korica limuna ukoliko imate provjerene limune
PRIPREMA:
Džem od kupina pomiješajte s javorovim sirupom pa ih kuhajte na umjerenoj vatri, dok se ne pretvore u gusti umak.
Sklonite ih s vatre i ostavite da se ohlade.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
U šlag dodajte krem sir i javorov sirup te nastavite miješati električnim mikserom.
Umiješajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve kratko miješajte da se sastojci povežu, ali pazite da ne premiješate.
Metalni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte polovicu smjese od vrhnja. Dodajte pola kuhanih džema s rumom.
Lagano sve pomiješajte žlicom.
Ponovite postupak s preostalim sastojcima.
Prekrijte sve prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču 3 – 4 sata ili dok se ne zamrzne.
Gotovi sladoled poslužite u kornetima.
Comentários