Ovaj parfait s chia pudingom, jogurtom i Dida Boža džemom od jagoda super je opcija za doručak kada su dani topliji, no isto tako može poslužiti i kao desert, u manjoj količini. Za razliku od klasičnog chia pudinga, ovaj parfait sadrži i jogurt te slasni sloj džema i za kraj hrskavu granolu. Možete dodati i kapljice čokolade ako ga radite u desert verziji i umjesto jogurta staviti šlag. Ovaj recept pripremila nam je naša draga Foodoris.
CHIA PARFAIT S DIDA BOŽA DŽEMOM OD JAGODA
SASTOJCI:
8 žlica chia sjemenki
2 šalice biljnog mlijeka
1 žlica javorovog sirupa
1 žličica ekstrakta vanilije
(sojin) jogurt
granola
PRIPREMA:
U zdjeli pomiješajte chia sjemenke, mlijeko, sirup i vaniliju.
Pustite da odstoji 10 minuta te ponovno pomiješajte.
Stavite u hladnjak da se chia skroz aktivira, najbolje preko noći ili minimalno pola sata.
Servirajte u čaše, prvi sloj chia pudinga, dodajte Dida Boža ekstra džem od jagoda te jogurta.
Ponovite još jednom redove te za kraj dodajte granole.
Jedite odmah ili držite u hladnjaku do trenutka konzumacije.
Comments