Jeste li do sada probali crumble desert i znate li koje je njegovo značenje? Crumble dolazi od engleske riječi mrviti se, pa možemo reći kako je to slasni desert s izmrvljenim tijestom ili na neki način rekonstrukcija klasične pite. Naša draga @foodilica je pripremila ukusnu crumble pitu s Dida Boža čokoladnim Jaffa namazom. Spoj prhkog tijesta, smokve, naranče i kakaa zaista oduzima dah.
CRUMBLE ŠNITE S JAFFA NAMAZOM
SASTOJCI:
Tijesto:
225 g maslaca sobne temperature
180 g šećera
1 žlica arome vanilije
1 jaje
450 g brašna
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
Punjenje:
350 g Jaffa – ekološki namaz od smokve naranče i kakaa
PRIPREMA:
Omekšali maslac, šećer i aromu vanilije miksajte dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Za ovaj korak možete koristiti samostojeći mikser, električni ručni mikser ili multipaktik.
U smjesu potom dodajte jaje i miksajte dok se sve ne sjedini.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol (suhi sastojci). Pomiješajte suhe sastojke s maslacem, šećerom i jajima.
Smjesu zatim izradite pomoću miksera ili rukama dok ne dobijete vrlo čvrsto tijesto.
Kalup obložite papirom za pečenje. Na dno kalupa prstima rasporedite 2/3 tijesta potom preko premažite Jaffa namazom i za kraj od gore stavite ostatak tijesta kojeg izmrvite ili iskidate prstima.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ℃ 25-30 minuta dok rubovi ne poprime svijetlu zlatnu boju.
Ostavite kalup da se skroz ohladi prije nego izvadite kolač iz kalupa uz pomoć papira za pečenje. Važno je ne pokušavati ovo dok se potpuno ne ohladi.
Oštrim nožem izrežite na 12 kvadrata te pospite šećerom u prahu. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. U slast!
Comments