Danas vas vodimo na putovanje danskim okusima, donoseći vam Danski puding s Dida Boža džemom od višanja. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je fantastičan. Ovaj puding je idealan za sve prilike, bilo da želite razveseliti svoje goste ili jednostavno sebe počastite nečim posebnim i slatkim. Pratite korake naše drage Ines koja će vam otkriti tajne danskog kulinarskog umijeća i naučiti kako pripremiti ovu čarobnu poslasticu u vlastitoj kuhinji.
DANSKI PUDING S DIDA BOŽA DŽEMOM OD VIŠANJA
SASTOJCI:
120 g Arborio riže
7 dl mlijeka
Korica jednog limuna
1 mahuna vanilije
60 g šećera
2,5 dl vrhnja za šlag
50 g oguljenih samljevenih badema
30 g rezanih badema
PRIPREMA:
Na laganoj vatri tostirajte rižu dvije minute potom dodajte oko 2dl mlijeka i kuhajte uz povremeno miješanje. Mlijeko dodavajte postupno kao da radite rižoto. Iz mahune vanilije izvadite sjemenke te ih umiješajte u šećer, a mahunu stavite da se kuha s rižom i mlijekom. Pred kraj kuhanja dodajte šećer s vanilijom i limunovu koricu.
Skuhanu rižu ohladite.
Ohlađenu rižu, samljevene i rezane bademe te tučeno slatko vrhnje sjedinite. Servirajte u zdjelice ili staklenke tako da stavite red fila od riže zatim sloj Dida Boža džema od višanja, opet filu od riže i za kraj dodajte još džema i ukrasite rezanim bademima. Desert je potrebno držati u hladnjaku 1-2 sata prije konzumacije.
Comments