Ljeto je stiglo, a sa sobom donosi i osvježavajući sladoled na štapiću s džemom, savršen izbor za sve ljubitelje hladnog, slatkog užitka. Ova slasna poslastica kombinira najbolje od oba svijeta-kremasti sladoled i voćne Dida Boža eko džemove. Napravite si svoje domaće popsiclese s tek nekoliko sastojaka i uživajte u dugom toplom ljetu. Možete kombinirati razne džemove, naša draga Doris odabrala je višnju, mandarinu i kupinu. Uživajte u receptu i pošaljite nam slike svojih ljetnih slatkaća!
Šareni voćni popsiclesi
SASTOJCI:
1 šalica kokosove kreme (gusti dio iz ohlađene konzerve kokosovog mlijeka)
½ šalice indijskih oraščića (namočenih preko noći ili kratko prokuhanih dok ne omekšaju)
1 žličica ekstrakta vanilije
Dida Boža džem(ovi) po želji
Priprema:
1. U blender stavite omekšale i procijeđene indijske oraščiće, kokosovu kremu i vaniliju. Izmiksajte dok ne dobijete gustu kremu bez grudica. Nije potrebno dodavati zaslađivače jer džemovi daju taj slatki okus.
2. Premažite kalupe za sladoled džemovima, dodajte kremu i još malo džema te zalediti.
3. Držite u hladnjaku do trenutka serviranja.
Comments