Ponestalo Vam je ideja za laganu večeru ili ukusan #obrok. Ako do sada niste probali slatko slanu simfoniju #sira i #džema, niste ni svjesni koliko ste bogatstvo okusa propustili. Nemojte više čekati i isprobajte kombinacije koje smo za Vas pripremili.😊
Od široke palete Dida Boža okusa izabrali smo nekoliko naših favorita ali svakako isprobajte i ostale okuse s ponuđenim sirevima.
Jeste li znali? Amerikanci imaju dugu #tradiciju sparivanja džemova i sireva u svojim domovima, na poslovnim domjencima i u retail dućanima na degustacijama proizvoda.
#DŽEM SMOKVA
Kraljica Dida Boža asortimana će vas oduševiti svojim slatkim notama, zlatno-žutom bojom i postojanom teksturom koja se lako sljubljuje uz sve vrste sireva. Neke od nama dragih kombinacija su:
jaki sirevi: Cheddar, Gouda, Manchego sir (ovčji)
blaži sirevi – Brie, Chevre
plavi sirevi – kremasti Stilton sir, Gorgonzola
RECEPT
Smokva s brie sirom
Sastojci: za četiri osobe
Dida Boža džem od smokve (240g) – 4 velike žlice
Brie sir – (200 g.)
Orasi (usitnenji)
Na dasci prežite popola ohlađen brie sir. Obje kremaste polovice sira bogato premažite s džemom od smokve. Posipajte usitnjene orahe po cijeloj površini sira. Servirati hladno.
DŽEM SMOKVA S NARANČOM
Za avanturiste i ljubitelje slatko-kiselkastih kombinacija pripremili smo vatromet okusa uz bogate sireve u nastavku:
Svježi sir – Ricotta
Plave sireve – Gorgonzola, Roquefort
Polumenki sir, za grill – Halloumi sir
DŽEM VIŠNJA
Kiselkaste note ovog neodoljivog džema lepršavo će se poigrati s vašim nepcem a kako bi okus bio još bolji isprobajte ga s:
Kremasti kozji sir – Chevre
Brie sirom
dimljenom Gouda
tvrdim sirevima – Grana Padano, Parmigiano, Paški, Livanjski sir
Trpki i gorkasti okusi odlično će se sljubiti s jačim tvrdim i intenzivnijim sirevima:
Brie ili Chevre sir
plavi sirom – Stilton
sirevima intenzivnog okusa Grana Padano, Parmigiano
DŽEM MANDARINA
Nježni kiselkasti okusi uvijek odlično pašu uz:
svježe sireve – Ricotta, Chevre
kremaste sireve
RECEPT
Mandarina s ricottom
Sastojci:
Džem od mandarine – tri velike žlice
Liker od smokve
Riccota
Otopiti na laganoj vatri džem od mandarine pomiješan s likerom od smokve.
Preko Ricotte preliti umak.
Comments