top of page

Flatbread sa smokvama

Updated: Aug 22, 2022

Ovaj brz i jednostavan snack možete praviti u svako godišnje doba, jer je tu Dida Boža džem od smokava koji u sebi sadrži puni okus ovog dragocjenog mediteranskog voća. Naša Doris @foodoris nas je oduševila kombinacijom u koju je, uz smokvu, dodala karamelizirani luk, vegansku fetu i rikolu.


 

Flatbread sa smokvama, karameliziranim lukom, veganskom fetom i rikolom


SASTOJCI:

  • 2 šalice bijelog pirovog brašna

  • 100 ml mlake vode

  • 3 žlice maslinovog ulja

  • 2 žlice Dida Boža džema od smokava

  • 1 žuti luk

  • sol, papar

  • 1/4 bloka veganske fete

  • 1 žlica veganskog parmezana

  • nekoliko svježih smokava

  • 2 žlice oraha

  • aceto balsamico (može i aceto krema)

  • rikola

  • pinjoli

PRIPREMA:

  • U zdjeli pomiješati brašno i 1 žličicu soli. Dodati 2 žlice ulja i mlake vode te umijesiti u glatko tijesto. Oblikovati jedan veliki flatbread ili podijeliti kuglu na dva dijela te napraviti dva manja flatbreada. Kratko s obje strane popržiti na suhoj, jako zagrijanoj tavi.

  • Na jednoj žlici maslinovog ulja popirjati tanko rezani luk na polumjesece. Kada je omekšao dodati sol i pomiješati te pustiti da se na laganoj vatri poprži dok ne porumeni i skroz omekša.

  • Kada ste napravili flatbread i karamelizirani luk, premazati flatbread džemom od smokava, dodati karamelizirani luk, razmrvljeni feta sir, usitnjene orahe, parmezan, nekoliko kapi aceta balsamica, malo posoliti i popapriti te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 7-9 minuta.

  • Izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi te dodati rikolu i pinjole.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page