Ovaj brz i jednostavan snack možete praviti u svako godišnje doba, jer je tu Dida Boža džem od smokava koji u sebi sadrži puni okus ovog dragocjenog mediteranskog voća. Naša Doris @foodoris nas je oduševila kombinacijom u koju je, uz smokvu, dodala karamelizirani luk, vegansku fetu i rikolu.
Flatbread sa smokvama, karameliziranim lukom, veganskom fetom i rikolom
SASTOJCI:
2 šalice bijelog pirovog brašna
100 ml mlake vode
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice Dida Boža džema od smokava
1 žuti luk
sol, papar
1/4 bloka veganske fete
1 žlica veganskog parmezana
nekoliko svježih smokava
2 žlice oraha
aceto balsamico (može i aceto krema)
rikola
pinjoli
PRIPREMA:
U zdjeli pomiješati brašno i 1 žličicu soli. Dodati 2 žlice ulja i mlake vode te umijesiti u glatko tijesto. Oblikovati jedan veliki flatbread ili podijeliti kuglu na dva dijela te napraviti dva manja flatbreada. Kratko s obje strane popržiti na suhoj, jako zagrijanoj tavi.
Na jednoj žlici maslinovog ulja popirjati tanko rezani luk na polumjesece. Kada je omekšao dodati sol i pomiješati te pustiti da se na laganoj vatri poprži dok ne porumeni i skroz omekša.
Kada ste napravili flatbread i karamelizirani luk, premazati flatbread džemom od smokava, dodati karamelizirani luk, razmrvljeni feta sir, usitnjene orahe, parmezan, nekoliko kapi aceta balsamica, malo posoliti i popapriti te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 7-9 minuta.
Izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi te dodati rikolu i pinjole.
Comments