top of page

Košarice s džemom od smokava i kozjim sirom

Našu kraljicu smokvu Hrvati uglavnom preferiraju na kruhu, s palačinkama ili na žlicu, dok Amerikanci imaju potpuno drugačiji način konzumacije. Njima je tradicija ali i stvar prestiža sljubljivanje džemova i sireva u svojim domovima... Ako još do sada niste imali priliku isprobati Dida Boža eko džem od smokava sa sirom, mi Vam predlažemo da isprobate ovaj odličan recept od naše drage Biljane. Dida Boža eko džem od smokve s kozjim sirom, Biljana je upakirala u slatke male košarice. Sigurni smo da su košarice preukusne kako i izgledaju.

_________________________________________


Košarice s džemom od smokava i kozjim sirom


SASTOJCI za 12 košarica:


1 list svježeg lisnatog tijesta

150 g mekog kozjeg sira, bez kore i narezanog na kocke

50 g sjeckanog pistacija



PRIPREMA:

  • Zagrijate pećnicu na 180 C.

  • Koristeći srednje veliku modlicu za kekse u obliku cvijeta izrežite 12 cvjetova.

  • Kalup za 12 muffina dobro namažite maslacem. Cvjetove od lisnatog tijesta utisnite u kalup za muffine. Pecite ih 10 minuta.

  • Nakon 10 minuta izvadite košarice iz pećnice. U svaku košaricu staviti 1 ili 2 kocke kozjeg sira.

  • Pecite 7-10 minuta, odnosno dok se sir ne otopi, a košarice postanu zlatno smeđe.

  • Izvadite košarice iz kalupa. Ohladite ih malo.

  • Slastičarskom vrećicom istisnite malo džema na svaku košaricu. Ukrasite sjeckanim pistacijama.


TIPS & TRICKS :


Ako Vam je meki kozji sir preintenzivnog okusa, možete ga zamijeniti gorgonzolom. Ukoliko Vam je i gorgonzola prejakog okusa, možete ju zamijeniti brie sirom.






0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page