Veljača nam je pokucala na vrata i donijela najfinije krafne. Naša draga Ivana predstavila nam je svoje najfinije krafne, koje njezini najmiliji obožavaju. Servirala ih je uz Dida Boža ekološke džemove od kupine, marelice i smokve s narančom. Razlog zašto svi vole njezine krafne, možete jedino najbolje saznati tako da ih isprobate i uvjerite se i sami.
KRAFNE IVE IVE
SASTOJCI:
500 g brašna za dizana tijesta
2 dcl mlijeka
5 žlica šećera
2 vrećice kvasca
3 žlice ruma
1 vanili šećer
korica limuna i naranče
2 žumanjka
1 cijelo jaje
60 g ulja (oko 4 velike žlice)
PRIPREMA:
Mlijeko, šećer i žličicu brašna zagrijte i stavite kvasac da se diže 10 minuta. U zdjelu stavite sve suhe sastojke, ulje i umijesite tijesto dodajući kvasac.
Ostavite 1 h da se tijesto digne. Oblikujte krafne i ostavite još pola sata na toplom.
Pecite u dubokom ulju (temperatura oko 160 stupnjeva).
Premažite najomiljenim Dida Boža eko džemom.
Comments