top of page

Kraljevski doručak

Updated: Nov 20, 2022

Šarenilo boja, bogatstvo okusa i neobične kombinacije, sve to možete pronaći u receptu koji nam donosi La_papanje. Ovo i nutritivno bogato jelo možete isprobati za doručak ili kao međuobrok, a ono što je najslađe predlažemo da ga podijelite s voljenom osobom. Uvijek je slađe jesti u dvoje, pa je smo iz tog razloga ovom jelu dali naziv tanjur za dvoje.


 

Tanjur za dvoje Sastojci:

  • 3 jaja

  • sol

  • papar u zrnu

  • maslinovo ulje

  • 2 žlice Dida Boža džema od marelice

  • par komada lješnjaka

  • par svježih borovnica

  • pola ljubičastog luka

  • žlica feta sira

  • mini rajčice


*brza peciva s tave*

Sastojci za pecivo:

  • 2 šalice inegralnog pirovog brašna (šalica je od 2 dcl)

  • 1 šalica tople vode

  • prstohvat soli

  • pola žličice sode bikarbone

  • žlica maslinovog ulja

Priprema:

  • Zamijesite tijesto sa svim sastojcima za pecivo, osim maslinovog ulja, jer ono ide na tavu za pećenje. Nakon što ste umijesili tijesto, podijelite ga na četiri dijela, rukama ih pritisnite i poravnajte. Stavite tijesto na tavu par sekundi s jedne pa s druge strane. Kada tijesto porumeni vidjet ćete da je gotovo.

  • Nakon što ste pripremili peciva pripremite najbolju kajganu. Ispecite kajganu na maslinovom ulju, posolite ju i popaprite.

  • Za kraj uz kajganu i peciva u veliki tanjur dodajte sve ostale sastojke (feta sir, Dida Boža eko džem marelicu, borovnicu, lješnjak, i svježi luk). Ukoliko Vam svježi luk smeta možete ga iskoristiti kod pripreme kajgane i dodatno ga obraditi na tavi. Papica je spremna. Slatko, slano, sve je tu i svi okusi tako pašu! U slast!








0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page