Šarenilo boja, bogatstvo okusa i neobične kombinacije, sve to možete pronaći u receptu koji nam donosi La_papanje. Ovo i nutritivno bogato jelo možete isprobati za doručak ili kao međuobrok, a ono što je najslađe predlažemo da ga podijelite s voljenom osobom. Uvijek je slađe jesti u dvoje, pa je smo iz tog razloga ovom jelu dali naziv tanjur za dvoje.
Tanjur za dvoje Sastojci:
3 jaja
sol
papar u zrnu
maslinovo ulje
2 žlice Dida Boža džema od marelice
par komada lješnjaka
par svježih borovnica
pola ljubičastog luka
žlica feta sira
mini rajčice
*brza peciva s tave*
Sastojci za pecivo:
2 šalice inegralnog pirovog brašna (šalica je od 2 dcl)
1 šalica tople vode
prstohvat soli
pola žličice sode bikarbone
žlica maslinovog ulja
Priprema:
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima za pecivo, osim maslinovog ulja, jer ono ide na tavu za pećenje. Nakon što ste umijesili tijesto, podijelite ga na četiri dijela, rukama ih pritisnite i poravnajte. Stavite tijesto na tavu par sekundi s jedne pa s druge strane. Kada tijesto porumeni vidjet ćete da je gotovo.
Nakon što ste pripremili peciva pripremite najbolju kajganu. Ispecite kajganu na maslinovom ulju, posolite ju i popaprite.
Za kraj uz kajganu i peciva u veliki tanjur dodajte sve ostale sastojke (feta sir, Dida Boža eko džem marelicu, borovnicu, lješnjak, i svježi luk). Ukoliko Vam svježi luk smeta možete ga iskoristiti kod pripreme kajgane i dodatno ga obraditi na tavi. Papica je spremna. Slatko, slano, sve je tu i svi okusi tako pašu! U slast!
Comments