Puding je mnogima od nas bio omiljena poslastica u djetinjstvu, a nerijetko ga i dan danas pripremamo kada se zaželimo brzog i ukusnog doručka ili deserta. No, jeste li ikad probali neku alternativu klasičnom mliječnom pudingu od vanilije ili čokolade? U nastavku pogledajte kako svoju finu vegansku varijantu priprema Martina koja se skriva iza profila @mama_danas_jakuham!
Kremasti puding od prosa s preljevom od džema od mandarine
Sastojci:
1 šalica prosa
2,5 šalice biljnog mlijeka
1 žlica agavinog sirupa
1/3 žličice praha burbon vanilije
nekoliko sjeckanih oraščića
Priprema:
U lonac stavite 1 šalicu prosa i 2,5 šalice zobenog mlijeka. Na laganoj vatri kuhajte proso povremeno miješajući, oko 8 minuta. Dodajte agavin sirup i prah burbon vanilije te promiješajte.
Rashladite nekoliko minuta, stavite u blender i smiksajte u puding. Dok se puding hladi, na laganoj vatri kratko rastopite 2 pune žlice Dida Boža džema od mandarine. Ako je pregusto možete dodati i malo vode. Topli preljev prelijte preko pudinga, a po želji pospite sjeckanim pekan oraščićima. Uživajte u bogatom i kremastom okusu pudinga s osvježavajućim preljevom od mandarine.
Dobar tek!
Zobeno mlijeko možete zamijeniti bilo kojim biljnim mlijekom, a pekan orahe orašastim plodovima koje imate pri ruci.
Comments