Panna Cotta je lagani talijanski desert koji će odlično pasati u toplim ljetnim mjesecima. Laganu i nježnu teksturu ove slastice obogatili smo Dida Boža Jaffa namazom od smokve, naranče i kakaa. Uživajte u receptu koji donosi naša draga Slavica.
Panna Cotta
SASTOJCI:
240 ml mlijeka
7 g želatine u prahu
100 g šećera
240 ml vrhnja za šlag
1 žlica ekstrakta od vanilije
prstohvat soli
1 vanilin šećer
Nadjev:
Priprema:
U posudu za kuhanje stavite mlijeko, vrhnje za šlag i šećer te lagano promiješajte.
Dodajte prstohvat soli i vanilin šećer. Posudu stavite na laganu vatru te uz miješanje zagrijte sastojke
Sastojke zagrijte do laganog vrenja pa posudu maknite s vatre i pustite da se malo ohladi - oko 15 minuta.
Nakon tog vremena aromatičnoj tekućini dodajte ekstrakt vanilije - pomiješajte. Pjenjačom lagano umješajte želatinu u prahu, dok se sve dobro ne sjedini, a želatina otopi.
Na dno kalupa za panna cottu stavite žličicu Dida Boža Jaffa ekološkog namaza od smokve, naranče i kakaa. Lagano ulijte tekućinu u kalupe.
Ostavite na sobnoj temperaturi da se tekućina lagano hladi i stisne, a nakon toga stavite na par sati u hladnjak.
Prije serviranja dodajte po želji na vrh još malo Dida Boža Jaffa namaza.
Comentários