Za krafne ste svi zasigurno čuli, a vjerujemo kako ne postoji osoba koja ih nije probala ili nije ljubitelj ovih ukusnih slastica. Danas donosimo recept za mini krafne koje je pripremio @vedranovakuhinja i punjene su s Dida Boža novim ekološkim Jaffa namazom. Ove ukusne krafnice se doslovno tope u ustima, a oduševit će sve koji ih probaju.
MINI KRAFNE PUNJENE JAFFA NAMAZOM
SASTOJCI:
500 g brašna (pola oštro, pola glatko)
40 g kvasca (svježeg) ili 14 g suhog
200 ml mlakog mlijeka
3 žlice šećera
50 ml ulja
3 žumanjka
2 žlice ruma
10 g soli
korica limuna i naranče po želji
PRIPREMA:
U mlako mlijeko (ne smije nikako biti vruće) dodati svježi kvasac sa 1 žlicom šećera (od ukupne količine šećera) i pustiti da se kvasac aktivira (5-10 minuta).
U posudu kuhinjskog robota dodati sve ostale sastojke pa na kraju dodati aktivirani kvasac. Tijesto mijesiti desetak minuta da se gluten dobro razvije.
Bez prethodnog dizanja, tijesto podijeliti na kuglice po 30 g. Od ove količine dobit će se 31 kuglica. Kuglice ostavimo da narastu 20 minuta sa svake strane.
Krafne pržimo u dobro zagrijanom ulju, ali na laganoj vatri kako ne bi zagorjele. Strana koja je prilikom dizanja zadnja bila gore, sada u ulje ide prva. Pržimo par minuta dok ne porumene sa svake strane.
Ispečene krafne valjamo u šećer pomiješan sa koricom limuna i naranče pa punimo Dida Boža Jaffa namazom. U slast!
Comments