Za princes krafne ste sigurno čuli, ali mi vam danas donosimo drugačiju verziju koja će se poigrati s vašim nepcom. Mini princeze - savršen su spoj hrskavog tijesta, slasne kreme u kombinaciji s kiselkastim notama Dida Boža eko džema od mandarine. Recept za princezice na svoj kreativan način donosi nesto_slatko_by_katarina.
Princes krafne
SASTOJCI ZA TIJESTO (15 kom)
100 ml mlijeka
50 ml vode
50g maslaca
Prstohvat soli
Žlica šećera
75g mekog brašna
+ dva jaja za kraj
SASTOJCI ZA KREMU OD VANILIJE:
300ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
2 vanilin šećera
5 žlica šećera
+ 200ml vrhnja za šlag (mliječno)
100g mascarponea
PRIPREMA:
TIJESTO:
U zdjelu stavite mlijeko, vodu, maslac, sol i šećer te ju stavite na vatru. Dok voda sa sastojcima proključa, dodajte brašno i pomoću kuhače mješajte sastojke dok ne dobijete tijesto koje se lijepo formira u kuglu.
Tijesto prebacite u zdjelu za miksanje, prohladite, pa uz lagano miksanje dodavajte jaje po jaje.
Izmiksano, svilenkasto tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu i na pleh obložen masnim papirom formirajte mini princeze.
Princeze stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva/40 minuta. Tijekom pečenja ne otvarajte vrata pećnice.
Kad su princeze pečene, vrata pećnice malo otvorite i ostavite da se princeze ohlade u njoj.
Hladne princeze prerežite po sredini i punite ih kremom.
KREMA:
Od mlijeka, šećera i praska za puding skuhajte kremu /puding kako piše na omotu vrećice (čitajte pripremu,a ne sastojke).
Ohladite puding. Hladni puding dobro razradite mikserom, pa u njega umiješajte mascarpone i prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu te njom punite princeze vodeći računa da sredinu ostavite praznu kako bih u nju stavili žličicu Dida Boža eko džema od mandarine.
Nakon što princeze napunite kremom i džemom, poklopite ih vrhom tijesta i ostavite u hladnjaku barem pola sata. U slast!
Comments