top of page

Mini princeze

Za princes krafne ste sigurno čuli, ali mi vam danas donosimo drugačiju verziju koja će se poigrati s vašim nepcom. Mini princeze - savršen su spoj hrskavog tijesta, slasne kreme u kombinaciji s kiselkastim notama Dida Boža eko džema od mandarine. Recept za princezice na svoj kreativan način donosi nesto_slatko_by_katarina.


 

Princes krafne


SASTOJCI ZA TIJESTO (15 kom)

  • 100 ml mlijeka

  • 50 ml vode

  • 50g maslaca

  • Prstohvat soli

  • Žlica šećera

  • 75g mekog brašna

  • + dva jaja za kraj

SASTOJCI ZA KREMU OD VANILIJE:

  • 300ml mlijeka

  • 2 praška za puding od vanilije

  • 2 vanilin šećera

  • 5 žlica šećera

  • + 200ml vrhnja za šlag (mliječno)

  • 100g mascarponea

  • + Dida Boža eko džem od mandarine


PRIPREMA:

TIJESTO:

  • U zdjelu stavite mlijeko, vodu, maslac, sol i šećer te ju stavite na vatru. Dok voda sa sastojcima proključa, dodajte brašno i pomoću kuhače mješajte sastojke dok ne dobijete tijesto koje se lijepo formira u kuglu.

  • Tijesto prebacite u zdjelu za miksanje, prohladite, pa uz lagano miksanje dodavajte jaje po jaje.

  • Izmiksano, svilenkasto tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu i na pleh obložen masnim papirom formirajte mini princeze.

  • Princeze stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva/40 minuta. Tijekom pečenja ne otvarajte vrata pećnice.

  • Kad su princeze pečene, vrata pećnice malo otvorite i ostavite da se princeze ohlade u njoj.

  • Hladne princeze prerežite po sredini i punite ih kremom.

KREMA:

  • Od mlijeka, šećera i praska za puding skuhajte kremu /puding kako piše na omotu vrećice (čitajte pripremu,a ne sastojke).

  • Ohladite puding. Hladni puding dobro razradite mikserom, pa u njega umiješajte mascarpone i prethodno izmiksano vrhnje za šlag.

  • Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu te njom punite princeze vodeći računa da sredinu ostavite praznu kako bih u nju stavili žličicu Dida Boža eko džema od mandarine.

  • Nakon što princeze napunite kremom i džemom, poklopite ih vrhom tijesta i ostavite u hladnjaku barem pola sata. U slast!



0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page