Svi volimo burgere, a danas vam donosimo posebnu "zdraviju" verziju sočnog burgera koju je pripremila naša Dora koja ih inače priprema s puno sira i umaka. Danas donosi preukusan recept za burgere u koje je pripremane sa špinatom, kvinojom i Dida Boža ajvarom. Isprobajte ovu verziju Dorinog recepta i javite sviđa li vam. Ostale Dorine recepte možete pronaći na @njam.i.njam profilu.
DOMAĆI BURGER OD AJVARA, KVINOJE I ŠPINATA
SASTOJCI:
50g kvinoje
200g miješanog mljevenog mesa
1 jaje
sol
papar
šaka špinata
žlica Dida Boža domaćeg ajvara
Punjenje:
hambi peciva
salata
dodatni umak po želji
PRIPREMA:
Kvinoju oprati u toploj vodi kako bi se isprala gorčina. Kuhati je u vodi 25 minuta, po želji posoliti. Dobro procijediti.
U zdjelu dodati miješano mljeveno meso, jaje, kvinoju, špinat (može smrznuti) sol, papar, Dida Boža ajvar. Sve zajedno dobro sjediniti vilicom. Peći na srednje jakom ulju 15tak minuta uz povremeno okretanje, odnosno dok meso ne bude pečeno. Ohladiti.
Burgere prerezati, namazati ajvarom, staviti list oprane salate, dodati hamburger i umak po želji.
Savjeti:
*Smjesu za hamburgere možete staviti i u sjeckalicu, samo pripazite da smjesa ne bude prerijetka jer će se hamburgeri teško povezati.
*Servirati vruće.
Comments