Talijani su poznati po izvrsnoj tjestenini, ali i ukusnim kremama u tortama i desertima. Danas Vam donosimo poznati talijanski desert Panna Cottu sevriran u čaši. Ovaj desert možete servirati na više načina, a kao preljev možete koristiti šumsko voće ili neki drugi voćni preljev po izboru. Naša draga @emmtasty donosi svoju varijantu u kombinaciji s Dida Boža džemom od višnje.
Panna Cotta s džemom od višnje
Sastojci
7 g želatine
40 ml vode
250 ml slatkog vrhnja
230 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
40 g šećera
limunova korica
200 g Dida Boža džem od višnje
tostirani listići badema
· višnja i menta za dekoraciju
Priprema
U malu posudu stavite želatinu i zalijte je vodom. Ostavite tako 10 minuta da želatina nabubri.
Stavite kuhati mlijeko, slatko vrhnje, ekstrakt vanilije, šećer i limunovu koricu, pustite da zavrije i maknite sa strane. Dodajte želatinu i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.
Smjesu ulijte u zdjelice ili čaše i stavite hladiti u frižider na 5 sati, ili preko noći. Ja sam koristila 4 čaše (370 ml) i punila ih 1/3.
Dida Boža džem od višnje kratko zagrijte da se otopi, zatim pustite oko minut da se malo rashladi, miješajte da se ne stvori kožica. Prelijte preko hladne panna cotte i vratite u hladnjak na 1 sat.
Dekorirajte desert s tostiranim listićima badema, višnjama i mentom.
U slast!
Izgleda prelijepo