Mekani muffini od bundeve s Dida Boža džemom od smokve i naranče naš su odabir za popodnevno druženje. Osim što su toliko jednostavni za pripremu, jako su, jako ukusni. Ne znamo za vas, ali nama je bundeva must have ovih dana. Ukoliko ste jeli biskvite s ovom poznatom namirnicom, sigurno ste prepoznali tu notu slatkoće i sočnosti koju bundeva ima. Ovaj recept pripremila nam je Ines.
MUFFINI S BUNDEVOM I DŽEMOM OD SMOKVE I NARANČE
Sastojci za Crumble:
80 g brašna
Prstohvat soli
30 g zobenih pahuljica
50 g bijelog kristal šećera
30 g tamnog šećera
85 g maslaca
Priprema:
U zdjeli pomiješajte šećer, zobene pahuljice, sol i brašno. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se ne sjedini. Crumble stavite na stranu dok pripremate muffine.
Sastojci za muffine:
(Smjesa je dovoljna za pripremu 16 muffina)
290 g pirea bundeve
250 g brašna
200 g šećera
120 ml ulja
1 žličica praška za pecivo
Pola žličice sode bikarbone
Prstohvat soli
Pola žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke (brašno, začine, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol).
U drugoj posudi umutite jaja, šećer, ulje, pire od bundeve i ekstrakt vanilije. Prelijte mokre sastojke preko suhih sastojaka i miješajte dok se sve ne sjedini.
Za pomoć pri stavljanju smjese u kalup koristite grabilicu za sladoled.
Košarice za muffine posložite u kalup pa u svaku košaricu stavite jednu grabilicu smjese. Zatim dodajte jednu žličicu Dida Boža džema od smokve i naranče i prekrijte sve s još jednom grabilicom smjese za muffine.
Na vrh muffina izmrvite crumble.
Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 20-22 minute.
Muffine ohladite prije konzumiranja.
*Ako želite možete ih preliti sa šećernim preljevom (1 ½ žlica šećera u prahu + 1-2 žličice mlijeka).
Comments