Nakon ludih slatkih tacosa, vrijeme je za one originalne, slane! Ovo popularno meksičko jelo može imati bezbroj lica, pošto sami birate nadjev za ovaj hrskav, a zasitan snack. Svakako u njih ubacite namirnicu punu proteina (meso, tofu, i slično), dodajte grahorice, svježe povrće, omiljen umak i kombinaciju začina, te će tako ovo jelo biti kompletno i nutritivno bogatije od klasičnih grickalica. Naš recept za omiljene navijačke tacose obogaćene Dida Boža namazom od zelenih maslina donosimo u nastavku:
Navijački tacosi
Sastojci:
6 kom gotovih tacosa
500 g pilećih filea
1 glavica bijelog luka
1 konzerva graha
1 konzerva kukuruza
1 salsa umak
1 pasirana rajčica
1 paprika
2 režnja češnjaka
začini (sol, papar), suhi tacos začini
par listova salate matovilaca
šalica topljenog sira (parmezana ili mozarelle)
Umak sa strane
1 jogurt
2-3 kisela krastavca
bosiljak, papar, sol
žličica brašna
Priprema:
Izrežite glavicu luka na sitno. U jednu posudu izrežite pileći file na male kockice. Začinite piletinu sa soli, paprom, suhim tacos začinima i malo ulja. U zagrijanoj tavi na malo ulja popržite luk i kada postane zlatkaste boje sitno nasjeckanu papriku. Nakon što je paprika omekšala dodajte prethodno začinjenu piletinu. Kada vidite da je da je piletina gotova dodajte kukuruz, grah, pasiranu rajčicu i salsa umak. Za kraj ubacite 2 žličice Dida Boža namaza od masline. Kada je smjesa gotova pripremite umak od jogurta.
Umak od jogurta:
Isjeckajte 2-3 kisela krastavca i jedan režanj češnjaka na najsitnije komadiće. U jednu posudicu ulijte malu šalicu jogurta i dodajte krastavce i češnjak. U umak uspite malu žličicu brašna, te začine sol, papar i bosiljak. Sve dobro promiješajte.
Serviranje:
Prije nego krenete puniti tacose s umakom stavite ih na 250°C na 5- 10 min u pećnicu kako bi bili hrskavi.
Nakon što su tacosi gotovi, napunite ih sa smjesom s od piletine i preko toga dodajte umak od jogurta. Za kraj sve posipajte s topljenim sirom i par listića salate od matovilca. Namaz od maslina možete osim u smjesi s piletinom poslužiti i sa strane kao dodatni umak za umakanje tacosa.
Za kraj Vam samo preostaje uživati u slasnom snacku i ako pratite prvenstvo navijati što bolje znate. 😊
Comments