top of page

Navijački tacosi za ekipu

Nakon ludih slatkih tacosa, vrijeme je za one originalne, slane! Ovo popularno meksičko jelo može imati bezbroj lica, pošto sami birate nadjev za ovaj hrskav, a zasitan snack. Svakako u njih ubacite namirnicu punu proteina (meso, tofu, i slično), dodajte grahorice, svježe povrće, omiljen umak i kombinaciju začina, te će tako ovo jelo biti kompletno i nutritivno bogatije od klasičnih grickalica. Naš recept za omiljene navijačke tacose obogaćene Dida Boža namazom od zelenih maslina donosimo u nastavku:

 

Navijački tacosi


Sastojci:

  • 6 kom gotovih tacosa

  • 500 g pilećih filea

  • 1 glavica bijelog luka

  • 1 konzerva graha

  • 1 konzerva kukuruza

  • 1 salsa umak

  • 1 pasirana rajčica

  • 1 paprika

  • 2 režnja češnjaka

  • začini (sol, papar), suhi tacos začini

  • par listova salate matovilaca

  • šalica topljenog sira (parmezana ili mozarelle)


Umak sa strane


Priprema:

Izrežite glavicu luka na sitno. U jednu posudu izrežite pileći file na male kockice. Začinite piletinu sa soli, paprom, suhim tacos začinima i malo ulja. U zagrijanoj tavi na malo ulja popržite luk i kada postane zlatkaste boje sitno nasjeckanu papriku. Nakon što je paprika omekšala dodajte prethodno začinjenu piletinu. Kada vidite da je da je piletina gotova dodajte kukuruz, grah, pasiranu rajčicu i salsa umak. Za kraj ubacite 2 žličice Dida Boža namaza od masline. Kada je smjesa gotova pripremite umak od jogurta.


Umak od jogurta:

Isjeckajte 2-3 kisela krastavca i jedan režanj češnjaka na najsitnije komadiće. U jednu posudicu ulijte malu šalicu jogurta i dodajte krastavce i češnjak. U umak uspite malu žličicu brašna, te začine sol, papar i bosiljak. Sve dobro promiješajte.


Serviranje:

Prije nego krenete puniti tacose s umakom stavite ih na 250°C na 5- 10 min u pećnicu kako bi bili hrskavi.

Nakon što su tacosi gotovi, napunite ih sa smjesom s od piletine i preko toga dodajte umak od jogurta. Za kraj sve posipajte s topljenim sirom i par listića salate od matovilca. Namaz od maslina možete osim u smjesi s piletinom poslužiti i sa strane kao dodatni umak za umakanje tacosa.


Za kraj Vam samo preostaje uživati u slasnom snacku i ako pratite prvenstvo navijati što bolje znate. 😊
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page