Svi volimo kada cijela kuća zamiriše po ukusnim kiflicama. Bilo da su slatke ili slane vjerujemo da ćete teško pronaći gurmana koji im može odoliti. Danas donosimo ukusne kiflice na Lucijin način punjene s Dida Boža domaćim ajvarom. Današnje kiflice smo pripremili s Dida Boža blagim ajvarom, ali ako ste ljubitelj pikantnijih okusa onda preporučamo ljutu verziju.
KIFILCE S AJVAROM
SASTOJCI:
300 g glatko brasno
0.5 žličice šećera
7 g kvasac
100 g Dida Boža blagi ajvar
130 ml voda
50 ml suncokretovo ulje
50 g mozzarella
sol
sezam ili kim
30 ml mlijeko * naresci uz kiflice
PRIPREMA:
Pomiješajte mlaku vodu s kvascem, šećerom i žlicom brašna, pa ostavite 10 minuta.
U kvasac dodajte ulje i Dida Boža blagi ajvar. Dorbo promiješajte i dodajte ostatak brašna i 1.5 žličicu soli.
Smjesu umijesite u mekano tijesto, pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta na toplome mjestu da se tijesto digne.
Na pobrasnjenoj podlozi valjkom izvaljajte tijesto u krug debljine oko 3mm, a zatim narežite na trokute.
Mozzarellu narežite na 16 komada, pa rasporedite na šire dijelove trokuta. Svaki trokut zarolajte u kroasan i na limu obloženom papirom za pečenje poredajte kroasane. Ostavite ih 30 minuta na sobnoj temperaturi da se dignu, pa premažite s mlijekom i posipajte solju, chilli pahulicama, sezamom ili kimom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 200°C oko 17-20 minuta.
Kiflice možete poslužiti s narescima. U slast!
Comments