top of page

Neodoljive kiflice

Svi volimo kada cijela kuća zamiriše po ukusnim kiflicama. Bilo da su slatke ili slane vjerujemo da ćete teško pronaći gurmana koji im može odoliti. Danas donosimo ukusne kiflice na Lucijin način punjene s Dida Boža domaćim ajvarom. Današnje kiflice smo pripremili s Dida Boža blagim ajvarom, ali ako ste ljubitelj pikantnijih okusa onda preporučamo ljutu verziju.



 

KIFILCE S AJVAROM

SASTOJCI:

  • 300 g glatko brasno

  • 0.5 žličice šećera

  • 7 g kvasac

  • 100 g Dida Boža blagi ajvar

  • 130 ml voda

  • 50 ml suncokretovo ulje

  • 50 g mozzarella

  • sol

  • sezam ili kim

  • 30 ml mlijeko * naresci uz kiflice

 

PRIPREMA:

  1. Pomiješajte mlaku vodu s kvascem, šećerom i žlicom brašna, pa ostavite 10 minuta.

  2. U kvasac dodajte ulje i Dida Boža blagi ajvar. Dorbo promiješajte i dodajte ostatak brašna i 1.5 žličicu soli.

  3. Smjesu umijesite u mekano tijesto, pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta na toplome mjestu da se tijesto digne.

  4. Na pobrasnjenoj podlozi valjkom izvaljajte tijesto u krug debljine oko 3mm, a zatim narežite na trokute.

  5. Mozzarellu narežite na 16 komada, pa rasporedite na šire dijelove trokuta. Svaki trokut zarolajte u kroasan i na limu obloženom papirom za pečenje poredajte kroasane. Ostavite ih 30 minuta na sobnoj temperaturi da se dignu, pa premažite s mlijekom i posipajte solju, chilli pahulicama, sezamom ili kimom.

  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 200°C oko 17-20 minuta.

  7. Kiflice možete poslužiti s narescima. U slast!


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page