top of page

Nježne mimoze s pekmezom

Jeste li kada pripremali mimoze? Ovaj divan kolač s razlogom je miljenik mnogih od nas. Nježna krema u zagrljaju prhkih kora tijesta zaslađenim Dida Boža pekmezom od šljiva bez šećera - pa tko bi takvim mimozama mogao odoljeti? Kolač po provjerenom receptu Kristine s profila SweetSaltyWorld pronađite u nastavku, i uživajte u veselju koje mimoze izazivaju za svakim stolom za kojim se nađu.

 

Mimoze s pekmezom od šljive

Sastojci:

Kore

  • 500g glatkog pšeničnog brašna TIP 550

  • 250g margarina sobne temperature

  • 125g šećera u prahu

  • 4 žlice kiselog vrhnja

  • 1 vanilin šećer

  • 4 žumanjka

  • pola praška za pecivo

  • korica jednog limuna

Krema

  • 5 dcl mlijeka

  • 5 žlica glatkog pšeničnog brašna TIP 550

  • 150g šećera u prahu

  • 200g margarina sobne temperature


Priprema:

Margarin pjenasto izradite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Potom dodajte žumanjke, kiselo vrhnje i koricu limuna. Sve dobro sjednite mikserom. Na kraju pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte izmiksanim sastojcima. Umijesite prhko tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku sat vremena.

Za kremu, u zdjelu dodajte 3 dcl mlijeka i stavite kuhati. Preostalih 2 dcl mlijeka ulijte u drugu zdjelu, u koju još dodajte brašno i šećer u prahu. Sastojke sjedinite pjenjačom. Kada mlijeko zavrije dodajte pomiješane sastojke te miješajte s pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite. U ohlađenu kremu dodajte 200g izrađenog margarina. Izmiksajte.

Za podlogu stavite 1 koru, ravnomjerno premažite sa 150g pekmeza od šljiva te preklopite drugom korom. Na drugu koru rasporedite kremu i na kremu stavite treću koru. Na treću koru rasporedite preostalih 150g pekmeza od šljiva, ravnomjerno premažite i stavite 4 koru. Zadnju koru malo premažite rukama i odložite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Pitu prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.



0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page