Jeste li kada pripremali mimoze? Ovaj divan kolač s razlogom je miljenik mnogih od nas. Nježna krema u zagrljaju prhkih kora tijesta zaslađenim Dida Boža pekmezom od šljiva bez šećera - pa tko bi takvim mimozama mogao odoljeti? Kolač po provjerenom receptu Kristine s profila SweetSaltyWorld pronađite u nastavku, i uživajte u veselju koje mimoze izazivaju za svakim stolom za kojim se nađu.
Mimoze s pekmezom od šljive
Sastojci:
Kore
500g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
250g margarina sobne temperature
125g šećera u prahu
4 žlice kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
4 žumanjka
pola praška za pecivo
korica jednog limuna
Krema
5 dcl mlijeka
5 žlica glatkog pšeničnog brašna TIP 550
150g šećera u prahu
200g margarina sobne temperature
Priprema:
Margarin pjenasto izradite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Potom dodajte žumanjke, kiselo vrhnje i koricu limuna. Sve dobro sjednite mikserom. Na kraju pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte izmiksanim sastojcima. Umijesite prhko tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku sat vremena.
Za kremu, u zdjelu dodajte 3 dcl mlijeka i stavite kuhati. Preostalih 2 dcl mlijeka ulijte u drugu zdjelu, u koju još dodajte brašno i šećer u prahu. Sastojke sjedinite pjenjačom. Kada mlijeko zavrije dodajte pomiješane sastojke te miješajte s pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite. U ohlađenu kremu dodajte 200g izrađenog margarina. Izmiksajte.
Za podlogu stavite 1 koru, ravnomjerno premažite sa 150g pekmeza od šljiva te preklopite drugom korom. Na drugu koru rasporedite kremu i na kremu stavite treću koru. Na treću koru rasporedite preostalih 150g pekmeza od šljiva, ravnomjerno premažite i stavite 4 koru. Zadnju koru malo premažite rukama i odložite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Pitu prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Comments