Ceviche je specijalitet koji se tradicionalno priprema u latinoameričkim zemljama u ljetnom periodu. Svaka zemlja priprema ovo jelo na svoj jedinstven način, a naši @pogaca_katedavor su nam pripremili svoju fantastičnu verziju u kojoj će uživati svi članovi obitelji.

Ceviche s trljom i džemom od mandarine
Priprema: 60 minuta
Za 4 osobe
Sastojci:
500g trlje
200 g rikole
1 ljuta chili papričica
2 žličice šipka/nara
½ avokada
2 naranče
2 limete
papar
sol
maslinovo ulje
Trlju očistite od ljuskica, nožem odstranite trbuh i glavu. Filetirajte i iz fileta s nožem odstranite kosti ili, ako su veće možete koristiti pincetu. Filete posušite na papirnom ubrusu.
Kad se riba posušila s oštrim nožem zarežite ribu na strani kože kako bi se brže i lakše marinirala.
3. Napravite marinadu od naranče, limete, soli, papra i maslinova ulja na način da iscjedite agrume, pa umiješate sol, papar i ulje. Kad ste marinadu dobro izmiješali dodajte filete ribe i pokrijete prijanjajućom folijom.Tako pripremljenu ribu stavite u hladnjak na 20 minuta pa promiješajte i opet ostavite 20 minuta u hladnjaku.
Kad je riba marinirana, u dublju posudu ili tanjur slažete vaš ceviche.
Najbolji način je da opranu i očišćenu rikolu stavite na dno tanjura, na nju stavite tanko sjeckani crveni luk na polumjesece,avokado na kockice i jednu žlicu šipka.
Nakon toga složite trlju i pospite sa sitno sjeckanom chili papričicom, a na vrh dodajte Dida Boža džem od mandarine.
Začinite sa sokom od limete i naranče, maslinovim uljem i po želji dodajte sol i papar.

Mandarina 240gr EKOLOŠKI DŽEM
Carica jeseni, primamljiva i osvježavajuća usrećuje nas svake godine iznova. Hrvatsku mandarinu sada imate priliku kušati tokom cijele godine i osvježiti se kroz Dida Božin džem od mandarine te uživati kroz prirodna bogatstva hrvatske.
CIJENA:
23.00 kn
Kommentare