top of page
DŽEM (3)_edited.png

Od Tihog oceana do Jadranskog mora uz Ceviche

Ceviche je specijalitet koji se tradicionalno priprema u latinoameričkim zemljama u ljetnom periodu. Svaka zemlja priprema ovo jelo na svoj jedinstven način, a naši @pogaca_katedavor su nam pripremili svoju fantastičnu verziju u kojoj će uživati svi članovi obitelji.


Ceviche s trljom i džemom od mandarine


Priprema: 60 minuta


Za 4 osobe


Sastojci:

  • 500g trlje

  • 100g Dida Boža džema od mandarine

  • 200 g rikole

  • 1 ljuta chili papričica

  • 2 žličice šipka/nara

  • ½ avokada

  • 2 naranče

  • 2 limete

  • papar

  • sol

  • maslinovo ulje

Trlju očistite od ljuskica, nožem odstranite trbuh i glavu. Filetirajte i iz fileta s nožem odstranite kosti ili, ako su veće možete koristiti pincetu. Filete posušite na papirnom ubrusu.

Kad se riba posušila s oštrim nožem zarežite ribu na strani kože kako bi se brže i lakše marinirala.

3. Napravite marinadu od naranče, limete, soli, papra i maslinova ulja na način da iscjedite agrume, pa umiješate sol, papar i ulje. Kad ste marinadu dobro izmiješali dodajte filete ribe i pokrijete prijanjajućom folijom.Tako pripremljenu ribu stavite u hladnjak na 20 minuta pa promiješajte i opet ostavite 20 minuta u hladnjaku.

Kad je riba marinirana, u dublju posudu ili tanjur slažete vaš ceviche.

Najbolji način je da opranu i očišćenu rikolu stavite na dno tanjura, na nju stavite tanko sjeckani crveni luk na polumjesece,avokado na kockice i jednu žlicu šipka.

Nakon toga složite trlju i pospite sa sitno sjeckanom chili papričicom, a na vrh dodajte Dida Boža džem od mandarine.

Začinite sa sokom od limete i naranče, maslinovim uljem i po želji dodajte sol i papar.


 


Mandarina 240gr EKOLOŠKI DŽEM

Carica jeseni, primamljiva i osvježavajuća usrećuje nas svake godine iznova. Hrvatsku mandarinu sada imate priliku kušati tokom cijele godine i osvježiti se kroz Dida Božin džem od mandarine te uživati kroz prirodna bogatstva hrvatske.

CIJENA:

23.00 kn

Kommentare


bottom of page