top of page

Orašasta torta s aronijom

Danas Vam donosimo nešto malo neobičnije, ali vrijedno pripreme i kušanja, pogotovo ako želite isprobati neke nove recepte za slastice! Tihana Strawberry Soup i ovog nas je puta oduševila kreativnošću spojivši ukusan orašasti biskvit s laganom čokoladnom kremom, između kojih se nalazi i premaz od Dida Boža džema od aronije s narančom - što ovoj torti daje potreban "kick" svježine i zaokružuje okus svake kriške. Recept za ovu novu Tihaninu tortu pronađite u nastavku:

 

Torta s orasima i džemom od aronije

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja (razdvojiti žumanjke i bjelanjke)

  • 120 grama šećera

  • 5 žlica hladne vode

  • 100 grama glatkog brašna

  • 1/2 vrećice praška za pecivo

  • 55 grama mljevenih oraha

  • sok od pola naranče za prskanje biskvita

Premaz:

Krema:

  • 250 g mascarpone sira

  • 250 ml vrhnja za šlag

  • 100 grama čokolade za kuhanje


Postupak:

Biskvit:

Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke miksajte sa šećerom dok ne posvijetle, a zatim pomalo dodajte vodu i miksajte dok se ne zgusne. Toj smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka pa promiješajte ručno, ne mikserom. Također ručno dodajte mješavinu brašna, mljevenih oraha i praška za pecivo. Kalup za pečenje promjera 24-26 cm namažite maslacem pa obložite papirom za pečenje. U kalup izlijte smjesu pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.


Krema:

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa mu dodajte mascarpone. Čokoladu otopite na pari i dodajte ju smjesi šlaga i mascarpone sira pa dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.


Slaganje torte:

Pečeni biskvit ohladite pa ga vilicom izbodite na više mjesta. Po njemu polijte sok od pola naranče, a zatim biskvit namažite Dida Boža džemom od aronije i naranče. Na sloj džema nanesite pripremljenu kremu.

Tortu poslužite ohlađenu.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page