Jeste li ikad probali tapioka puding? Ako niste još imali prilike, sad je savršena prilika za to! Ovaj krasan kremasti desert idealna je veganska zamjena za popularne pudinge na bazi životinjskog mlijeka, a obogatiti ga možete Dida Boža džemom od mandarina ili nekim drugim, vama omiljenim okusima. U nastavku donosimo detalje o pripremi tapioka pudinga u kuhinji @bibis_baking_tale, te se nadamo da ćete uživati u ovom prekrasnom modernom desertu.
Veganski tapioka puding s mandarinom
Sastojci:
(za 3 teglice od 200 ml)
Puding:
50 g tapioka perlica
400 ml bademovog mlijeka
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica javorovog sirupa (po želji)
Nadjev:
200 g Dida Boža džema od mandarina
Ukrašavanje:
1 mandarina
puslice od akvafabe
listići mente
Priprema:
U šerpici pomiješati tapioka perlice i bademovo mlijeko. Namakati 30 minuta. Povremeno promiješati. U smjesu bademovog mlijeka i tapioke dodati ekstrakt vanilije i javorov sirup (po želji). Kuhati na srednjoj temperaturi stalno miješajući 10-ak minuta. Smjesa treba ostati tekuća jer će se hlađenjem stisnuti. U teglice stavljati sloj pudinga, sloj džema i sloj pudinga. Ostaviti da se ohladi. Ukrasiti Dida Boža džemom od mandarina, filetima mandarine, puslicama i listićima mente
Yorumlar