Prizovimo lijepo vrijeme s ovom proljetnom poslasticom koja je privlačna oku i neodoljiva okusom.
Bibis_baking_tales donosi recept za kreativnu Pavlovu tortu s Dida Boža eko džemom od mandarine.
Za tortu možete koristiti bilo koje sezonsko voće i ukrasiti po želji.
Pavlova torta s džemom od mandarine
Sastojci:
Korica:
135 g bjelanjaka (oko 4 bjelanjka jaja srednje veličine)
200 g šećera
prstohvat soli
1 žlica soka limuna
1 žlica škrobnog brašna
Krema od mandarina:
400 ml mliječnog slatkog vrhnja
1,5 žličica ekstrakta vanilije
1,5 žlica šećera u prahu
200 g mandarina (više ili manje po ukusu)
Postupak:
Pećnicu zagrijati na 180 C. Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke s prstohvatom soli
mikserom izraditi u čvrsti snijeg. Malo po malo dodavati šećer i miksati dok se sav šećer ne otopi, a snijeg ne postane sjajan i čvrst. U snijeg mikserom najmanjom brzinom umiješati limunov sok i škrobno brašno. Prebaciti šaum na papir za pečenje te špatulom oblikovati koru. Na površini napraviti malo udubljenje.
Staviti koru u pećnicu i odmah smanjiti temperaturu na 140 C. Peći oko 60 minuta (više ili manje ovisno o pećnici). Isključiti pećnicu te koru ostaviti u pećnici da se ohladi. Napraviti kremu od mandarina: zagrijati džem od mandarina te ga malo prohladiti. Slatko vrhnje sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije izmiksati u čvrsti šlag. Udubinu na kori napuniti kremom, poravnati te slastičarskom vrećicom ukrasiti Dida Boža džemom od mandarina. Na kremu složiti mandarine.
Comments