top of page

Pavlova ljepotica

Prizovimo lijepo vrijeme s ovom proljetnom poslasticom koja je privlačna oku i neodoljiva okusom.

Bibis_baking_tales donosi recept za kreativnu Pavlovu tortu s Dida Boža eko džemom od mandarine.

Za tortu možete koristiti bilo koje sezonsko voće i ukrasiti po želji.


 


Pavlova torta s džemom od mandarine


Sastojci:

Korica:

  • 135 g bjelanjaka (oko 4 bjelanjka jaja srednje veličine)

  • 200 g šećera

  • prstohvat soli

  • 1 žlica soka limuna

  • 1 žlica škrobnog brašna

Krema od mandarina:

  • 400 ml mliječnog slatkog vrhnja

  • 1,5 žličica ekstrakta vanilije

  • 1,5 žlica šećera u prahu

  • 150 g Dida Boža džema od mandarina

  • 200 g mandarina (više ili manje po ukusu)

Postupak:

Pećnicu zagrijati na 180 C. Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke s prstohvatom soli

mikserom izraditi u čvrsti snijeg. Malo po malo dodavati šećer i miksati dok se sav šećer ne otopi, a snijeg ne postane sjajan i čvrst. U snijeg mikserom najmanjom brzinom umiješati limunov sok i škrobno brašno. Prebaciti šaum na papir za pečenje te špatulom oblikovati koru. Na površini napraviti malo udubljenje.

Staviti koru u pećnicu i odmah smanjiti temperaturu na 140 C. Peći oko 60 minuta (više ili manje ovisno o pećnici). Isključiti pećnicu te koru ostaviti u pećnici da se ohladi. Napraviti kremu od mandarina: zagrijati džem od mandarina te ga malo prohladiti. Slatko vrhnje sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije izmiksati u čvrsti šlag. Udubinu na kori napuniti kremom, poravnati te slastičarskom vrećicom ukrasiti Dida Boža džemom od mandarina. Na kremu složiti mandarine.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page