top of page

Prhki keksići

Prhki keksići su uvijek dobra ideja posebice kada su punjeni Dida Boža džemom od mandarine. Kiselkaste note ovog džema dat će poseban bogat okus ovom kolačiću čiji recept donosi naša draga Slavica Šagolj. Ove ukusne kolačiće možete pokloniti vama dragim osobama ili ponijeti na posao i pojesti kao desert ili ukusan međuobrok.



 

PRHKI KEKSI S DŽEMOM OD MANDARINA



SASTOJCI:

  • 250 g. maslaca

  • 150 g. šećera u prahu

  • 2 žumanjka

  • korica jednog limuna

  • 1 vanilin šećer

  • pola praška za pecivo

  • 300 g. oštrog brašna

  • 150 g. bademovog brašna


Za punjenje:


PRIPREMA:


  • U veću posudu stavite oštro i bademovo brašno. Dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer i šećer u prahu sve lagano promiješajte.

  • Omekšali maslac narežite na kockice i sjedinite sa sastojcima. Bitno je da dobijete mrvičastu teksturu.

  • Dodajte žumanjke, limunovu koricu i sve sjedinite u fino prhko tijesto. Oblikujte ga u loptu, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. U međuvremenu pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite kalupiće i valjak za tijesto.

  • Tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate vrlo tanko jer ćete ih kasnije pečene namazati džemom od mandarina. Tijesto stavite u pećnicu i pecite oko 8 minuta na 175 stupnjeva.

  • Ohlađene kekse s donje strane premažite Dida Boža džemom od mandarina. Po želji keksiće možete posuti šećerom u prahu.


KEKSIĆI ZA DRUŽENJE

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page