top of page

Proljetna rapsodija!

Updated: Mar 22, 2021

Proljeće nam polako kuca na vrata i sa sobom donosi toplije dane, a s njime i vedrije raspoloženje. Sigurno ćete se složiti s nama kako smo svi bili predugo u zimskom snu i da je vrijeme za nove pozitivne promjene. Za dobar proljetni početak @foodie_A26 Vam donosi sočnu tortu s jabukama, mascarponeom i s džemom od marelica.

 

Torta s jabukama i mascarponeom


Sastojci:

  • 3 jaja

  • 120g smeđeg šećera

  • 250g mascarpone sira

  • korica i sok 1 manjeg limuna

  • žličica ekstrakta vanilije ili burbon vanilije u prahu

  • 200g glatkog brašna

  • prstohvat soli

  • žličica cimeta

  • 1 prašak za pecivo

  • 1/3 žličice muškatnog oraščića

  • 4 jabuke (2 nasjeckane na kockice, 2 narezane na tanke ploškice za dekoraciju)

  • 2 žlice Dida Boža ekološkog džema od marelice

Priprema:

Izmiksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte mascarpone i izmiksajte da dobijete glatku i kremastu smjesu. Zatim dodajte naribanu koricu i sok limuna te vaniliju. Dobro promiješajte. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, žličicu cimeta, maalo naribanog muškatnog oraščića i mrvicu soli. Izmiksajte da se sve sjedini, a onda dodajte nasjeckane jabuke i promiješajte. Prespite smjesu u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili ili stavili masni papir. Poredajte kriškice jabuke i dekorirajte. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta. Kada izvadite tortu iz pećnice odmah ju premažite s Dida Boža džemom od marelice i ostavite da se ohladi, a zatim se poslužite.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page