Proljeće nam polako kuca na vrata i sa sobom donosi toplije dane, a s njime i vedrije raspoloženje. Sigurno ćete se složiti s nama kako smo svi bili predugo u zimskom snu i da je vrijeme za nove pozitivne promjene. Za dobar proljetni početak @foodie_A26 Vam donosi sočnu tortu s jabukama, mascarponeom i s džemom od marelica.
Torta s jabukama i mascarponeom
Sastojci:
3 jaja
120g smeđeg šećera
250g mascarpone sira
korica i sok 1 manjeg limuna
žličica ekstrakta vanilije ili burbon vanilije u prahu
200g glatkog brašna
prstohvat soli
žličica cimeta
1 prašak za pecivo
1/3 žličice muškatnog oraščića
4 jabuke (2 nasjeckane na kockice, 2 narezane na tanke ploškice za dekoraciju)
Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte mascarpone i izmiksajte da dobijete glatku i kremastu smjesu. Zatim dodajte naribanu koricu i sok limuna te vaniliju. Dobro promiješajte. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, žličicu cimeta, maalo naribanog muškatnog oraščića i mrvicu soli. Izmiksajte da se sve sjedini, a onda dodajte nasjeckane jabuke i promiješajte. Prespite smjesu u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili ili stavili masni papir. Poredajte kriškice jabuke i dekorirajte. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta. Kada izvadite tortu iz pećnice odmah ju premažite s Dida Boža džemom od marelice i ostavite da se ohladi, a zatim se poslužite.
Comments