Stiglo nam je proljeće koje nam je donijelo šarenilo boja i mirisa. Umjesto tradicionalne slatke rolade donosimo mix povrća, šunke, posnog sira i domaćeg ajvara u ukusnoj proljetnoj roladi. Kako napraviti ovo naizgled privlačno a za nepce ukusno jelo odala nam je @tigerlilly47 čiji recept možete saznati u nastavku.
Rolada od ajvara
Recept za 4-6 osoba
Sastojci:
5 jaja
5 žlica ulja
1 šalica jogurta
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 kiselo vrhnje
10dag prešane šunke
3 pečene crvene paprike
100g slanog sira
·
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg, pa dodajte žumanjak jedan po jedan, zatim ulje, jogurt, brašno, prašak za pecivo i na kraju ajvar.
Smjesu izlijte u četrvtasti lim obložen papirom za pečenje. Smjesu pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu koru prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu i zamotajte u roladu, te ostavite da se tako ohladi kako bi poprimila oblik rolade.
Ohlađenu koru odmotajte, pa ju premažite vrhnjem. Na premaz stavite file paprike izrezan na trakice, šunku i natrgani slani sir. Pažljivo umotajte u roladu i stavite u hladnjak 30 minuta da se ohladi. Dobar tek!
Ukoliko želite pripremiti pikantiniju verziju proljetne rolade svakako upotrijebite Dida Boža domaći ljuti ajvar!
Comments