top of page

Proljetna rolada

Stiglo nam je proljeće koje nam je donijelo šarenilo boja i mirisa. Umjesto tradicionalne slatke rolade donosimo mix povrća, šunke, posnog sira i domaćeg ajvara u ukusnoj proljetnoj roladi. Kako napraviti ovo naizgled privlačno a za nepce ukusno jelo odala nam je @tigerlilly47 čiji recept možete saznati u nastavku.

 

Rolada od ajvara


Recept za 4-6 osoba


Sastojci:

  • 5 jaja

  • 5 žlica ulja

  • 1 šalica jogurta

  • 5 žlica brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 4 žlice Dida Boža blagog ajvara

  • 1 kiselo vrhnje

  • 10dag prešane šunke

  • 3 pečene crvene paprike

  • 100g slanog sira

·

Priprema:


Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg, pa dodajte žumanjak jedan po jedan, zatim ulje, jogurt, brašno, prašak za pecivo i na kraju ajvar.

Smjesu izlijte u četrvtasti lim obložen papirom za pečenje. Smjesu pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu koru prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu i zamotajte u roladu, te ostavite da se tako ohladi kako bi poprimila oblik rolade.


Ohlađenu koru odmotajte, pa ju premažite vrhnjem. Na premaz stavite file paprike izrezan na trakice, šunku i natrgani slani sir. Pažljivo umotajte u roladu i stavite u hladnjak 30 minuta da se ohladi. Dobar tek!

Ukoliko želite pripremiti pikantiniju verziju proljetne rolade svakako upotrijebite Dida Boža domaći ljuti ajvar!

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page