top of page

Punjeni duffinsi

Ako do sada niste čuli i imali priliku isprobati duffinse sada je prava prilika. Riječ duffin dolazi od engleske riječi doughnut + muffin i predstavlja mekane, puflaste mufin/krafnice. Puniti ih možete s čokoladom, voćem ili džemom, a posebno ukusnu kombinaciju duffinsa punjenih s Dida Boža ekstra džemom od šipka donosi naša Biljana.


 

Duffini s džemom od šipka


Sastojci:

Tijesto:

  • 1 jaje

  • 70 g šećera

  • 110 ml tekućeg jogurta

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 75 g maslaca

  • 1 žličica sode bikarbone

  • 120 g brašna


Nadjev:


Posip (po želji):

  • 50 g šećera

  • 1 žličica cimeta


PRIPREMA:

  • Namažite kalup za mini muffine maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 C.

  • U mikrovalnoj otopite maslac. Malo ga prohladite.

  • Smiksajte jaje i šećer dok smjesa ne postane kremasta i svijetlo žuta. Dodajte jogurt, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije.

  • Umiješajte prosijano brašno pomiješano sa sodom bikarbonom. Kratko miksajte dok se smjesa ne poveže.

  • Slastičarskom vrećicom (ili žlicom za sladoled) ulijte smjesu u kalup za muffine/duffine. Pecite ih 20 minuta, tj. dok ne postanu zlatno žuti.

  • Pomiješajte šećer i cimet. Vruće duffine napunite s Dida Boža ekstra džemom od šipka i po želji uvaljatjte u šećer s cimetom. U slast!


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page