Ako do sada niste čuli i imali priliku isprobati duffinse sada je prava prilika. Riječ duffin dolazi od engleske riječi doughnut + muffin i predstavlja mekane, puflaste mufin/krafnice. Puniti ih možete s čokoladom, voćem ili džemom, a posebno ukusnu kombinaciju duffinsa punjenih s Dida Boža ekstra džemom od šipka donosi naša Biljana.
Duffini s džemom od šipka
Sastojci:
Tijesto:
1 jaje
70 g šećera
110 ml tekućeg jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
75 g maslaca
1 žličica sode bikarbone
120 g brašna
Nadjev:
Posip (po želji):
50 g šećera
1 žličica cimeta
PRIPREMA:
Namažite kalup za mini muffine maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 C.
U mikrovalnoj otopite maslac. Malo ga prohladite.
Smiksajte jaje i šećer dok smjesa ne postane kremasta i svijetlo žuta. Dodajte jogurt, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije.
Umiješajte prosijano brašno pomiješano sa sodom bikarbonom. Kratko miksajte dok se smjesa ne poveže.
Slastičarskom vrećicom (ili žlicom za sladoled) ulijte smjesu u kalup za muffine/duffine. Pecite ih 20 minuta, tj. dok ne postanu zlatno žuti.
Pomiješajte šećer i cimet. Vruće duffine napunite s Dida Boža ekstra džemom od šipka i po želji uvaljatjte u šećer s cimetom. U slast!
Comments