top of page

Rudolf tortice / Rudolf cupcakes

Božićni ugođaj već neko vrijeme vlada oko nas, ali prava priprema tek kreće. Ukoliko želite dodati veselje svome blagdanskom stolu, isprobajte naše slatke Rudolf kuglice s neodoljivim Dida Boža eko džemom od mandarine. Malo više koraka ima za pripremu samog recepta, ali uz društvo ili vaše najmlađe, zabave neće nedostajati. Rudolf tortice pripremila je naša Biljana.


 

Rudolf tortice / Rudolf cupcakes


SASTOJCI (za 12 komada) :


Tijesto (količina je za 20 keksića)

  • 60 ml suncokretovog ulja

  • 28 g omekšanog maslaca

  • 125 g šećera

  • 2 jaja 

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 165 g glatkog brašna

  • 1 žličica praška za pecivo

  • ½ žličice sode bikarbone

  • 2 prstohvata soli 

  • 120 ml mlaćenice

Nadjev:

 

Dekoracija:

  • 150 g ribane bijele čokolade

  • 24 pereca

  • 30 g fondanta bijele boje

  • 40 g fondanta žute boje

  • malo šećera u prahu

  • malo tamne čokolade

  • malo bijele čokolade

  • 12 crvenih čokoladnih bombona


PRIPREMA: 


Muffini:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 C. Kalup za muffine obložite košaricama za muffine.

  2. U posudu stavite šećer, ulje i maslac te miksajte oko 5 minuta dok smjesa ne postane kremasta.

  3. Umiksajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.

  4. U drugu posudu prosijajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Usipajte pola količine brašna u smjesu jaja. Lagano promiješajte mikserom. Usipajte mlaćenicu. Dodajte ostatak brašna te lagano promiješajte mikserom.

  5. Napunite ¾ svakog kalupa biskvitnom smjesom.

  6. Pecite 12-15 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Pazite da se biskvit ne prepeče.

  7. Ostavite muffine u kalupu 10 minuta. Izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

  8. Izrežite komadić biskvita iz sredine svakog muffina. Udubljenje napunite Dida Boža džemom od mandarine. Zatvorite muffin izrezanim komadom biskvita.

 

Krema:

  1. U posudu stavite bijelu čokoladu narezanu na kockice. Polako zagrijavajte u mikrovalnoj dok se čokolada ne otopi. Malo ohladite.

  2. Izmiksajte slatko vrhnje u srednje čvrsti šlag.

  3. U posudu stavite mascarpone i otopljenu bijelu čokoladu. Izmiksajte.

  4. U mascarpone špatulom umiješajte tučeno slatko vrhnje.

  5. Stavite kremu u slastičarsku vrećicu. Istisnite kremu na biskvit. Kremu zaoblite špatulom.

 

Ukrašavanje:

  1. Na ravnoj površini lagano posipajte šećer u prahu i razvaljajte žuti fondant. Izrežite veće krugove (njuška).

  2. Razvaljajte bijeli fondant. Izrežite male krugove (oči). Otopite malo tamne čokolade. Na sredinu bijelog fondant kruga stavite kapljicu tamne čokolade.

  3. Od pereca napravite rogove.

  4. Svaku torticu /cupcake umočite u bijelu naribanu čokoladu. Utisnite rogove od pereca sa strane u torticu / cupcake.

  5. Na ribanu čokoladu stavite usta od žutog fondanta. Na usta kapljicom bijele otopljene čokolade zalijepite crveni čokoladni bombon (nos). Stavite oči od bijelog fondanta.









0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page