top of page

Salama a nije slana? Kakva je to vesela salama?

Salama nam je najpoznatija slana, mesna prerađevina, koja se često nalazi na našim platama od narezaka. No @tigerlilly47 nas oduševljava s jednom slatkom čokoladnom salamom.

Cijela situacija oko #ostanidoma pokreta nas je potaknula da više kuhamo te smo se uz to prisjetili starih obiteljskih recepata. Često se prepustimo mašti i kombiniramo sastojke koje naši preci nisu koristili, te time začinimo neke na očigled obične recepte.


Čokoladna salama sa smokvama i džemom od smokava i naranče

Sastojci:



  • 200 g tamne čokolade

  • 100 g maslaca

  • 70 g šećera u prahu

  • 100 g sitno sjeckanih Dida Boža suhih smokava

  • 2 žlice Dida Boža džema od smokava i naranče

  • 100 g suhog keksa

  • 2 žlice ruma


Priprema :

Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte šećer u prahu i mješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sitno nasjeckane smokve i izlomljene kekse stavite u zdjelu, dodajte im rastopljenu čokoladu i maslac i promješajte da se sastojci sjedine.


Smjesu ostavite da se ohladi, te ju potom istresite na prozirnu foliju. Rukama formirajte oblik salame i zamotajte čvrsto u foliju.


Salamu stavite u hladnjak preko noći.

Ohlađenu salamu ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta, uvaljajte u šećer u prahu i narežite na debljinu 1 centimetar.



 
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page