Već su i ptice na grani čule za muffine, ali ih većina pravi kao slatke deserte. Danas donosimo neodoljive slane muffine koje je pripremila naša Ines, a obogatila ih je s Dida Boža domaćim ajvarom i sirom. Ove vegeterijanske muffine možete poslužiti vašim gostima kao predjelo, a možete ih puniti s raznim slanim sastojcima koje imate u kući. Ono što je bitno da su toliko ukusni i brzi za pripremu, a nestat će u tren oka s tanjura. :)
MUFFINI S AJVAROM I SIROM
SASTOJCI:
Suhi sastojci:
200 g brašna
Dva veća prstohvata soli
1 1/5 žličica praška za pecivo
Mokri sastojci:
3 jaja
4 žlice ajvara Dida Boža domaćeg ajvara
150 g tekućeg jogurta
100 ml ulja
Dodaci:
150 g gauda sira
1 žličica suhog vlasca
papar
Posip: bučine sjemenke i sezam
PRIPREMA:
Za početak pećnicu zagrijte na 180℃. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj pjenjačom izmutite mokre te ih na kraju sjedinite.
Potom u smjesu dodajte i umiješajte malo papra (količina koja stane na vrh noža), sir nasjeckan na kockice i vlasac.
Smjesu razdijelite u kalup za muffine u koji su prethodno umetnute košarice za pečenje. Od gore pospite grubo nasjeckane bučine sjemenke i sezam.
Muffine pecite 15 min ili dok vam čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.
Kada su muffini gotovi pustite da se kratko ohlade (5 min) nakon čega su spremni za jelo. U slast!
Comments