Praktički je nemoguće u potpunosti razumjeti značaj vafla osim ako ih niste probali! Iako ne tako popularni kod nas kao palačinke, vafli su zasigurno brzi desert za pamćenje, pogotovo ako su izrađeni do savršenstva: hrskavi izvana, a mekani iznutra. No, znate li kada je najbolji trenutak za uživanje u njima? Odgovor je jednostavan: uvijek! Prekriveni šećerom u prahu, čokoladnim namazom ili džemom, ova belgijska poslastica topi se u ustima i jednostavno ju je nemoguće ne voljeti. Naša draga Ana pripremila je ovaj recept za savršene wafle s Dida Boža eko džemom od kupine.
SLATKE ČOKO VAFLE
SASTOJCI:
2 jaja
3 žlice šećera
1 (10g) paketić vanilin šećera
400 ml mlijeka
50 ml ulja
350 g glatkog brašna
50g kakaa
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
Preljev od čokolade
šećer u prahu
PRIPREMA:
Zagrijte aparat za vafle.
Povežite mokre sastojke, jaja, mlijeko, ulje i postepeno dodavajte suhe sastojke, brašno, šećer, vanilin šećer, kakao, prašak za pecivo i sol. Smjesu dobro promiješajte pjenjačom, dok ne postane gusta i glatka.
Smjesu ulijevajte u aparat za vafle. Pazite da ga ne prepunite, 2-3 žlice smjese su dovoljne za 1 vafl.
Pecite nekoliko minuta (oko 4-5 minuta).
Poslužite uz Dida boža eko džem od kupine, preljev od čokolade, ili neko voće.
コメント