top of page

Splitska torta

Kada se poželite Dalmacije, ljeta i mora tu je Splitska torta! Tradicionalna raskošna poslastica, bogata plodovima mediteranskog podneblja – orasima, suhim smokvama i grožđicama uvijek se svidi i onima najizbirljivijima. Ova raskošna poslastica dolazi nam iz već dobro znane kuhinje naše @nbedrice. Uživajte u slasnim okusima!


Torta sa orasima, smokvama i grožđicama

 

SASTOJCI ZA BISKVIT:


SASTOJCI ZA KREMU:

  • 5 žumanjka

  • 5 žlica šećera u prahu

  • 150g maslaca

  • 1 vanilin šećer


PRIPREMA:

  • Grožđice, smokve, orahe nasjeckati i pomiješati s brašnom. Bjelanjak tući u snijeg, postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrst snijeg.

  • Kada umutite, u bjelanjak dodati sjeckane orahe, grožđice i smokve pomiješane s brašnom. Stavite smjesu na papir za pečenje u pleh veliki od pećnice (35x40cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 20-25min.

  • Žumanjke i šećer umutiti pa staviti kuhati na paru dok se krema ne zgusne (sigurno nekih 20-ak min). Ohladiti je, pa u nju dodati pjenasto izrađen maslac i sve zajedno dobro izmiksati.


SLAGANJE:

  • Biskvit prerezati okomito na tri jednaka dijela. Prvi i drugi list tijesta premazati kremom, a na zadnji ostaviti prazno, ili pak ukrasiti po želji, ili preliti čokoladom.

  • Tortu dobro rashladiti i uživati u pravoj dalmatinskoj ljepotici.





0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page