Mala, prhka srca sa džemom od jagoda i limunastim nadjevom od svježeg sira odlična su opcija za desert ili slatki doručak. Raznježite svoje ukućane ili goste i pripremite im ove simpatične i ukusne zalogaje koje nam donosi naša draga Biljana @bibis_baking_tales.
Mini cheesecake pite
SASTOJCI (za 5 komada srednje veličine):
Tijesto:
100 g maslaca sobne temperature
200 g glatkog brašna
prstohvat soli
1 žlica ekstrakta vanilije
50 g šećera u prahu
1 žumanjak
3 (ravne) žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
3-4 žlice Dida Boža džema od jagoda
2-3 žlice posnog sira
1 žlica šećera u prahu
1 limun šećer
malo limunovog soka
1/2 žličice kukuruznog škroba
Još:
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
PRIPREMA:
U posudu prosijati brašno, šećer u prahu i sol. Dodati maslac, kiselo vrhnje, žumanjak i ekstrakt vanilije te umijesiti glatko tijesto.
Tijesto oblikovati u pravokutnik, umotati ga u plastičnu foliju te staviti u hladnjak 60-ak minuta.
Izraditi sir, šećer u prahu, limun šećer i limunov sok. Dodati škrob te još malo izraditi.
Zagrijati pećnicu na 180 C. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje.
Razvaljati tijesto na 2-3 mm debljine i izrezivati srca. Polovinu srca ostaviti kakva jesu; drugoj polovini modlicom izrezati malo srce.
Na prvo srce staviti 1/2 žlice nadjeva od sira (ostaviti oko rubova 0,5 cm tijesta nenamazano). Na nadjev od sira staviti 1/2 žlice Dida Boža džema od jagoda. Nenamazani rub premazati s malo vode. Pokriti drugim srcem (s izrezanim malim srcem) i lagano pritisnuti. Rubove pritisnuti vilicom da se zalijepe. Ponoviti postupak dok se ne potroše sva srca i nadjev.
Staviti srca na pleh za pečenje.
Razmutiti žumanjak s mlijekom te smjesom premazati srca.
Peći srca 12-ak minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žute.
Tips & Tricks
Srca možete (poput Biljane) raditi i modlom za pocket pies.
Umjesto modle u obliku srca možete koristiti modlu bilo kojeg drugog oblika.
Ne morate urezivati malo srce u drugu polovinu tijesta. Dovoljno je dva puta zarezati (npr. u obliku slova X) gornji dio kolača.
Kommentare