top of page

Suhi kolačići kao najslađi božićni poklončići

Često najljepši poklon nije onaj koji se može kupiti novcem već onaj koji je napravljen vlastitim rukama s puno ljubavi. Malene poklon keksiće je na svoj način pripremila @foodie_a25.

Poklonite svojim voljenim osobama dar od srca

koji ste posebno pripremali za, po mnogima, najljepše razdoblje u godini. Uštedite pokoji novčić kreirajući najslađe poklončiće. Suhe kolačiće koje pripremite možete staviti u limenu posudu s božićnim motivima ili u staklenku te na nju stavite poruku ili čestitku i zavežite mašnicu.


 

Lješnjak trokutići

Sastojci za podlogu:

  • 225 g oštrog brašna

  • 100g šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 1 žličica praška za pecivo

  • 100g maslaca

  • 1 jaje + 1 žumanjak


Sastojci za nadjev:


Sastojci za glazuru:

  • 100g čokolade

  • 3 žlice ulja

Priprema:


U većoj zdjeli prosijte brašno i dodajte prašak za pecivo, šećer, vanili šećer i jaje, žumanjak i maslac sobne temperature. Zamijesite tijesto.

Razvucite tijesto na papiru za pečenje i premjestite u pleh za pečenje od pećnice (35x32). Tijesto je jako mekano, slobodno si pomozite prstima.

Premažite tijesto džemom od marelica.

Šećer, maslac, vanili šećer i vodu otopite na laganoj vatri. Cijelo vrijeme miješajte.

Kada je su se svi sastojci otopili i sjedinili, ugasite vatru i dodajte mljevene i sjeckane lješnjake. Sve dobro izmiješajte i ostavite kratko da se ohladi.

Pripremljenu smjesu s lješnjacima ravnomjerno premažite preko tijesta i džema.

Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.

Kada se kolač ohladi režite ga na trake okomito i vodoravno kako biste dobili četverokute, a zatim ga prerežite dijagonalno kako biste dobili trokutiće.

Čokoladu s uljem otopite na pari i ostavite da se ohladi, a zatim ukrasite rubove trokutića.

Keksiće čuvajte u limenoj kutiji.


 

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page