top of page

Tiramisu s jagodom

Uvijek obožavan talijanski klasik, no ovoga puta s voćnom notom. Lagana krema od mascarpone sira i aroma kave dobivaju posebnu finoću okusa uz dodatak Dida Boža džema od jagoda. Recept za ovaj ukusni desert pripremila nam je naša draga Ema Žderić @emmtasty.


 

Tiramisu kolač s džemom od jagode


SASTOJCI:

  • 200 g piškota

  • ohlađena kava

  • 400 g mascarponea

  • 40 g šećera u prahu

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 2 bjelanjka

  • 2 žumanjka

  • 170 ml slatkog vrhnja

  • 200 g Dida Boža džema od jagoda

  • kakao u prahu

PRIPREMA:

  • Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu, ekstraktom vanilije i žumanjcima. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte u kremu. Zatim umiješajte izmiksano slatko vrhnje i sve lijepo sjedinite.

  • Džem od jagoda kratko otopite kako bi se lakše mazao.

  • Piškote umočite u ohlađenu kavu i stavite na dno posude. Premažite kremom i preko izlijte otopljen i ohlađen džem od jagoda. Posložite još jedan sloj natopljenih piškota i premažite ostatkom kreme. Ohladite minimalno 3-4 sata.

  • Tiramisu dekorirajte kakaom u prahu i svježim jagodama.





0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page