Uvijek obožavan talijanski klasik, no ovoga puta s voćnom notom. Lagana krema od mascarpone sira i aroma kave dobivaju posebnu finoću okusa uz dodatak Dida Boža džema od jagoda. Recept za ovaj ukusni desert pripremila nam je naša draga Ema Žderić @emmtasty.
Tiramisu kolač s džemom od jagode
SASTOJCI:
200 g piškota
ohlađena kava
400 g mascarponea
40 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
2 bjelanjka
2 žumanjka
170 ml slatkog vrhnja
kakao u prahu
PRIPREMA:
Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu, ekstraktom vanilije i žumanjcima. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte u kremu. Zatim umiješajte izmiksano slatko vrhnje i sve lijepo sjedinite.
Džem od jagoda kratko otopite kako bi se lakše mazao.
Piškote umočite u ohlađenu kavu i stavite na dno posude. Premažite kremom i preko izlijte otopljen i ohlađen džem od jagoda. Posložite još jedan sloj natopljenih piškota i premažite ostatkom kreme. Ohladite minimalno 3-4 sata.
Tiramisu dekorirajte kakaom u prahu i svježim jagodama.
Comments