Ove domaće knedle sa sirom i Dida boža džemom od jagoda rade se brzo i gotove su za 45 minuta.
Ovaj recept pripremila je naša Dora, a ona je upravo takve knedle isprobala u Austriji gdje joj je jedna draga gospođa pripremila njih za ručak. Oduševljena okusom, dobila je traženi recept koji je malo doradila sa svojim najdražim Dida Boža džemom. U nastavku vam tipkamo recept i nadamo se da će vas oduševiti kao što je Doru, njezine ukućane, a i nas!
TOPFENKNODEL - AUSTRIJSKE KNEDLE SA SIROM I DIDA BOŽA DŽEMOM OD JAGODA
SASTOJCI:
250g kravlje skute
1 jaje
30g omekšalog maslaca
70g kukuruzne krupice
2 žlice krušnih mrvica
Prstohvat soli
30g krušnih mrvica
15g maslaca
2 žlice šećera (po želji)
PRIPREMA:
Sve navedene sastojke pomješajte u zdjeli i oblikujte u kuglu. Stavite na 30 minuta u frižider da se stisne.
Rukama oblikujte knedlice veličine šljive.
U kipuću vodu dodajte sol te smanjite na srednju temperaturu. Jednu po jednu knedlu lagano spustite u vodu.
Kuhajte 7-10 minuta.
Knedle izvadite i ocijedite višak vode.
Krušne mrvice prepržite na maslacu te knedle uvaljajte u prezle.
Sa strane poslužite Dida Boža džem od jagoda i uživajte!
Comments