top of page

Topfenknödel – austrijske knedle sa sirom i Dida Boža džemom od jagoda

Ove domaće knedle sa sirom i Dida boža džemom od jagoda rade se brzo i gotove su za 45 minuta.

Ovaj recept pripremila je naša Dora, a ona je upravo takve knedle isprobala u Austriji gdje joj je jedna draga gospođa pripremila njih za ručak. Oduševljena okusom, dobila je traženi recept koji je malo doradila sa svojim najdražim Dida Boža džemom. U nastavku vam tipkamo recept i nadamo se da će vas oduševiti kao što je Doru, njezine ukućane, a i nas!



 

TOPFENKNODEL - AUSTRIJSKE KNEDLE SA SIROM I DIDA BOŽA DŽEMOM OD JAGODA


SASTOJCI:

  • 250g kravlje skute

  • 1 jaje

  • 30g omekšalog maslaca

  • 70g kukuruzne krupice

  • 2 žlice krušnih mrvica

  • Prstohvat soli

  • 30g krušnih mrvica

  • 15g maslaca

  • 2 žlice šećera (po želji)

  • Dida Boža džem od jagoda


PRIPREMA:

  1. Sve navedene sastojke pomješajte u zdjeli i oblikujte u kuglu. Stavite na 30 minuta u frižider da se stisne.

  2. Rukama oblikujte knedlice veličine šljive.

  3. U kipuću vodu dodajte sol te smanjite na srednju temperaturu. Jednu po jednu knedlu lagano spustite u vodu.

  4. Kuhajte 7-10 minuta.

  5. Knedle izvadite i ocijedite višak vode.

  6. Krušne mrvice prepržite na maslacu te knedle uvaljajte u prezle.

  7. Sa strane poslužite Dida Boža džem od jagoda i uživajte!










0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page