Okus jagoda u slatkom zagrljaju mekanog biskvita s dodatkom ukusne bijele kreme od sira - savršeni desert za oduševiti svakog gosta, zar ne?! Torte ne moraju biti rezervirane samo za posebne prilike, a u to ćete se uvjeriti ako započnete s pripremom ovog jednostavnog i predivnog recepta koji nam donosi naša Anite Bubalo Jambrović @mamineslatkebrige .
Torta od jagoda i sira
SASTOJCI ZA BISKVIT
· 3 jaja
· 60 g šećera
· 60 g brašna
· 1 vanilin šećer
SASTOJCI ZA KREMU:
· 500 g svježeg sira
· 500 ml slatkog vrhnja
· 50 g šećera
· 1 vanilin šećer
· 1 čvrsti jogurt
· svježe jagode ili voće iz kompota ako želite, a može krema biti i bez voća
PRIPREMA:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i od bjelanjaka izraditi čvrsti snijeg.
Izraditi žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom te polako dodati u čvrsti snijeg i nakon njih prosijano brašno.
Lagano promiješati te smjesu izliti u pleh na papir za pečenje. Prethodno zagrijati pećnicu na 180°C te staviti na pečenje 15-ak minuta.
Napraviti dvije rolade da dno bude lijepo popunjeno. Možete pokušati i sa jednom da vidite kako vam više odgovara.
Kada se ispeče, odvojiti s papira za pečenje te zarolati, potom nakon što se ohladi, premazati roladu marmeladom, zarolati i rezati. Obložiti plošakama rolade kalup promjera 26 cm, prvo slagati uz rub, a onda na dno (obruč kalupa bez dna staviti na pladanj na kojem ćete servirati tortu).
Odvojiti 300 ml slatkog vrhnja te ga izraditi. U vrhnje dodati svježi sir, jogurt, vanilin šećer i šećer. Sve promiješati i dodati voće ako želite (na fotografiji su sitno sjeckane jagode). 200 ml preostalog slatko vrhnja izraditi u posebnoj posudi.
Kremu premazati preko ploški, a nakon što stavite svu kremu do vrha kalupa ide ostatak slatkog vrhnja koje ste izradili. Sve zajedno stavite u hladnjak na hlađenje. Kada se ohladi, polako odvojite kalup te tortu ukrasite po želji!
Comments