top of page

Uskrsni zečići sa šipkom

Updated: Apr 6, 2022

Ideja za uskrsne recepte nikada nije previše, a sigurni smo da ćete ovaj obožavati! Preslatki zečići s dodatkom Dida Boža džema od šipka će razveseliti baš sve, a posebno one najmlađe. Vješta ruka naše @nbedrica opet nas je ostavila bez daha, stoga smo sigurni da će se ovaj ukusan i primamljiv recept naći na vašem blagdanskom stolu.




 

Zečići sa džemom od šipka


Sastojci:


Nadjev:

  • 4-5 žlica Dida Boža džema od šipka

Premaz:

  • 1 jaje

  • 1 žličica mlijeka

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna

  • 50 g oštrog brašna

  • pola vrećice suhog kvasca

  • 25 g šećera

  • 1 vanilin šećer

  • prstohvat soli

  • 2 jaja

  • 50 g otopljenog (mlakog) maslaca

  • 1 dcl mlakog mlijeka

Priprema tijesta:


Jaja, šećer, vanilin šećer i sol izmiksati (koristite spiralne nastavke za mikser, za tijesto).

U jednoj posudi izmiješajte glatko brašno, oštro brašno, kvasac te postepeno dodavajte u smjesu od jaja, uz miksanje. Nastavite dodavati otopljeni maslac i mlijeko, dobro izmiksajte i miksajte dok se tijesto ne odvaja od posude. Izvadite i još malo premijesite rukom. Stavite u posudu, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite na toplom da se diže nekih 40-ak minuta. Nakon što se diglo, podijelite na dva dijela - jedan veći dio i jedan manji. Veći neka bude 2/3 tijesta, a manji ostatak. Veći dio tijesta razvaljajte u pravokutni oblik, namažite nadjevom i zarolajte. Dužu stranu rolate, a zatim režete male rolice. Slažete ih na pleh obložen papirom za pečenje s većim razmakom, jer još moramo dodati i uške a i dodatno narastu pri pečenju. Uške ćemo raditi od onog odvojenog manjeg dijela tijesta, tako da ga razvaljamo pa radimo male trakice koje zarolamo i onda ih kao u oblik srca stavimo ispod rolice pripremljene na pleh papiru, i lagano pritisnemo da se ne odvoji. Premažemo ih sa razmućenim jajem u koji smo dodali malu žličicu mlijeka te stavimo na pečenje u zagrijanu pećnicu na 180°C 15 minuta, taman da malo porumene. Posuti šećerom u prahu i uživati u divnom slatkom iskušenju.





0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page