Ideja za uskrsne recepte nikada nije previše, a sigurni smo da ćete ovaj obožavati! Preslatki zečići s dodatkom Dida Boža džema od šipka će razveseliti baš sve, a posebno one najmlađe. Vješta ruka naše @nbedrica opet nas je ostavila bez daha, stoga smo sigurni da će se ovaj ukusan i primamljiv recept naći na vašem blagdanskom stolu.
Zečići sa džemom od šipka
Sastojci:
Nadjev:
4-5 žlica Dida Boža džema od šipka
Premaz:
1 jaje
1 žličica mlijeka
Tijesto:
300 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
pola vrećice suhog kvasca
25 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jaja
50 g otopljenog (mlakog) maslaca
1 dcl mlakog mlijeka
Priprema tijesta:
Jaja, šećer, vanilin šećer i sol izmiksati (koristite spiralne nastavke za mikser, za tijesto).
U jednoj posudi izmiješajte glatko brašno, oštro brašno, kvasac te postepeno dodavajte u smjesu od jaja, uz miksanje. Nastavite dodavati otopljeni maslac i mlijeko, dobro izmiksajte i miksajte dok se tijesto ne odvaja od posude. Izvadite i još malo premijesite rukom. Stavite u posudu, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite na toplom da se diže nekih 40-ak minuta. Nakon što se diglo, podijelite na dva dijela - jedan veći dio i jedan manji. Veći neka bude 2/3 tijesta, a manji ostatak. Veći dio tijesta razvaljajte u pravokutni oblik, namažite nadjevom i zarolajte. Dužu stranu rolate, a zatim režete male rolice. Slažete ih na pleh obložen papirom za pečenje s većim razmakom, jer još moramo dodati i uške a i dodatno narastu pri pečenju. Uške ćemo raditi od onog odvojenog manjeg dijela tijesta, tako da ga razvaljamo pa radimo male trakice koje zarolamo i onda ih kao u oblik srca stavimo ispod rolice pripremljene na pleh papiru, i lagano pritisnemo da se ne odvoji. Premažemo ih sa razmućenim jajem u koji smo dodali malu žličicu mlijeka te stavimo na pečenje u zagrijanu pećnicu na 180°C 15 minuta, taman da malo porumene. Posuti šećerom u prahu i uživati u divnom slatkom iskušenju.
Comments