Danas Vam donosimo pravu zvijezdu Vaše sljedeće vege gozbe koju možete pripremiti za obitelj i ekipu uz krasna vikend druženja! La papanje je osmislila bezmesni burger za kojeg garantiramo da će Vas osvojiti na prvu svojim sočnim sastojcima koje vjerojatno već i imate kod kuće, a vegetarijansku pljeskavicu je "upakirala" u slasno pirovo pecivo koje je također sama pripremila. Od samih fotografija nam već kreću zazubice, pa bolje da se bacimo na recept!
Savršen burger nesavršenog izgleda by La papanje
Sastojci:
za pecivo:
6 žlica integralnog pirovog brašna
pola žličice sode bikarbone
prstohvat soli
3 žlice grčkog jogurta
3 žlice vode
malo sjemenki sezama za posipanje
za pljeskavicu:
oko 200 g slanutka iz konzerve
1 manja mrkva
1 manja ljubičasta kapula
3 žlice corn flakesa
puna žličica Dida Boža blagog ajvara
papar u zrnu
češnjak u prahu
sol
kap maslinovog ulja za tavu
za nadjev:
avokado namaz (zgnječiti avokado, dodati sol, papar i maslinovo ulje)
rikula
ljubičasti kupus
šerice
Postupak:
Od sastojaka za pecivo zamijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela. Oblikovat kuglice, premazati vodom i posuti sjemenkama. U pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva peći 20 minuta.
Sve sastojke za pljeskavicu staviti u blender dok se ne napravi gusta mrvičasta smjesa. Oblikovati je rukama, tavu namazati sa kap maslinovog ulja i peći. Pred kraj dodati dvije fete sira goude na “pljesku”.
Pecivo obogatiti namazom od avokada, rikulom, pljeskavicom i sirom, Dida Božinim ajvarom i ljubičastim kupusom! Ukrasiti sa dvije šerice!
Sve ispada iz njega, ma neka ispada! Zamaži se kako triba, jer to su gušti burgera!
Comments