Husari su svima poznati tradicionalni kolačići koji se pripremaju za razne prigode. Nekima su poznati pod nazivom gospodska dugmad ili oči ali ono što svi znamo da ovu uskusnu slasticu smažemo u tren oka.
Osim džemovima, ove slasne kolačiće možete puniti čokoladom, orašastim plodovima ili nekim drugim slatkim nadjevom. Naša draga price_o_kolacima donijela nam je tradiciju i neodoljive okuse s ovim receptom koji je pripremila.
Husari
SASTOJCI ZA TIJESTO:
10 dag maslaca
1 žumanjak
Prstohvat soli
5 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
Pola žličice arome vanilije
15 dag prosijanog glatkog brašna
OSTALI SASTOJCI:
1 žlica šećera u prahu
PRIPREMA:
Sve sastojke osim brašna miješajte mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na kraju dodajte brašno pa rukom umijesite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon toga od tijesta oblikujte kuglice pa ih stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo pritisnite čašom ili nečim sličnim, a zatim na svakom keksu oblikujte udubljenje (npr. gornjim dijelom kuhače). Kekse ispecite na 180 stupnjeva (oko 12 minuta). Kad se ohlade, posipajte ih šećerom u prahu, a udubljenja punite džemom od mandarine (džem razmekšajte na laganoj vatri). Najlakše ćete ih napuniti ako džem stavite u slastičarsku vrećicu.
コメント