top of page

Voćni cupcakes

Toplo proljetno vrijeme, uživanje na sunčanoj terasi uz lagani voćni desert - zvuči primamljivo zar ne?! Već dobro znamo čime ćemo vas najviše oduševiti, zato vam ovoga puta donosimo rapsodiju voćnih okusa u kombinaciji sa krem sirom i Dida Boža džemom od jagoda. Receptima naše drage Biljane Oklopčić @bibis_baking_tales teško se može odoljeti, a sigurni smo da će to biti slučaj i ovoga puta. Uživajte u ovoj predivnoj slastici!



 

Cupcakes s jagodama i sirom


SASTOJCI (12 komada):



CUPCAKES:

  • 110 g maslaca sobne temperature

  • 135 g šećera

  • 1 žličica praška za pecivo

  • 3 jaja

  • prstohvat soli

  • 1 žlica ekstrakta vanilije

  • 190 g brašna

  • 75 g kiselog vrhnja

  • 60 ml mlijeka

PUNJENJE:

  • 110 g Dida Boža džema od jagoda

KREMA:

  • 250 g krem sira sobne temperature

  • 60 g šećera u prahu

  • 200 g slatkog vrhnja

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 2 žlice Dida Boža džema od jagoda

  • ekstrakt jagode, po želji nekoliko jagoda




PRIPREMA:


  • Zagrijati pećnicu na 180 C. Obložiti kalup za muffine papirnatim košaricama za muffine.

  • U posudu prosijati brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješati mlijeko i kiselo vrhnje.

  • Miksati maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Dodati jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije te miksati dok smjesa ne postane glatka. Dodati mješavinu brašna i mješavinu mlijeka te miksati dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Napuniti košarice tijestom. Košarice puniti do 2/3 visine. Peći cupcakes oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žute. Pečene cupcakes izvaditi iz kalupa za muffine te ih ostaviti da se potpuno ohlade.

  • Staviti džem u slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom te napuniti vrh svakog cupcake-a sa džemom.

  • Izmiksati slatko vrhnje u šlag. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te mikserom izmiješati u glatku kremu. Dodati džem i još malo miksati. Špatulom umiješati šlag u kremu od sira.

  • U kremu po želji staviti ekstrakt jagode koji će kremi dati ružičasto-crvenkastu boju.

  • Staviti kremu u hladnjak da se malo ohladi (15-ak minuta). Kremu staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Istiskivati kremu na cupcakes.

Cupcakese ukrasite jagodama, servirajte odmah ili ih držite u hladnjaku do posluživanja




0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page