Toplo proljetno vrijeme, uživanje na sunčanoj terasi uz lagani voćni desert - zvuči primamljivo zar ne?! Već dobro znamo čime ćemo vas najviše oduševiti, zato vam ovoga puta donosimo rapsodiju voćnih okusa u kombinaciji sa krem sirom i Dida Boža džemom od jagoda. Receptima naše drage Biljane Oklopčić @bibis_baking_tales teško se može odoljeti, a sigurni smo da će to biti slučaj i ovoga puta. Uživajte u ovoj predivnoj slastici!
Cupcakes s jagodama i sirom
SASTOJCI (12 komada):
CUPCAKES:
110 g maslaca sobne temperature
135 g šećera
1 žličica praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
1 žlica ekstrakta vanilije
190 g brašna
75 g kiselog vrhnja
60 ml mlijeka
PUNJENJE:
110 g Dida Boža džema od jagoda
KREMA:
250 g krem sira sobne temperature
60 g šećera u prahu
200 g slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice Dida Boža džema od jagoda
ekstrakt jagode, po želji nekoliko jagoda
PRIPREMA:
Zagrijati pećnicu na 180 C. Obložiti kalup za muffine papirnatim košaricama za muffine.
U posudu prosijati brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješati mlijeko i kiselo vrhnje.
Miksati maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Dodati jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije te miksati dok smjesa ne postane glatka. Dodati mješavinu brašna i mješavinu mlijeka te miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
Napuniti košarice tijestom. Košarice puniti do 2/3 visine. Peći cupcakes oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žute. Pečene cupcakes izvaditi iz kalupa za muffine te ih ostaviti da se potpuno ohlade.
Staviti džem u slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom te napuniti vrh svakog cupcake-a sa džemom.
Izmiksati slatko vrhnje u šlag. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te mikserom izmiješati u glatku kremu. Dodati džem i još malo miksati. Špatulom umiješati šlag u kremu od sira.
U kremu po želji staviti ekstrakt jagode koji će kremi dati ružičasto-crvenkastu boju.
Staviti kremu u hladnjak da se malo ohladi (15-ak minuta). Kremu staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Istiskivati kremu na cupcakes.
Cupcakese ukrasite jagodama, servirajte odmah ili ih držite u hladnjaku do posluživanja
Comments