top of page
DŽEM (3)_edited.png

Zaigrana proljetna rolada

  • Writer: Džem
    Džem
  • Apr 25, 2022
  • 1 min read

Swiss roll ili svima poznata rolada je vrsta rolanog biskvita punjena sa šlagom, džemom ili nekim slanim nadjevom. Rolade svi volimo bile one slatke ili slane i uživamo ih isprobavati kao desert ili međuobrok, a najbolje pašu uz šalicu mlijeka ili čaja. Danas donosimo jednostavan, a preukusan recept za roladu s Dida Boža džemom od jagode koje je pripremila naša draga sweet__saltyworld. Svakako isprobajte. :)

 
Biskvitna rolada s džemom od jagoda

SASTOJCI:

  • 5 jaja

  • 150g. kristal šećer

  • 1 vanilin šećer

  • pola žlice praška za pecivo

  • 4 žlice ulja

  • 150g. glatkog pšeničnog brašna TIP 550

  • 200g. Dida Boža džema od jagoda

PRIPREMA:

  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izradite u čvrst snijeg.

  • Zatim, žumanjke izmiksajte s kristal i vanilin šećerom. Potom, dodajte četiri žlice ulja. Na kraju pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte smjesi.

  • U smjesu od žumanjaka postepeno dodavajte izrađeni snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjednite pjenjačom.

  • Pripremljenu smjesu ulijte u pleh za pečenje 30x30 obložen papirom za pečenje i pecite na 180°c / 20 minuta.

  • Pečenu roladu zarolajte skupa s papirom i ostavite da se ohladi.

  • Prohlađenu roladu odrolajte, potom namažite s džemom od jagode te ponovno zarolajte. Po želji posipajte šećerom u prahu. U slast!


 
 
 

Comments


bottom of page