Ponekad je potrebno tako malo za dobar dan. Pozovite svoje prijatelje na "šalicu kave ili čaja", a to će biti odličan povod za druženje i ispobavanje ovih ukusnih tortica s Dida Boža džemom od marelica. Mini tortice nisu samo preukusne nego i toliko privlačne izgledom. Recept za ove slasne zalogaje donosi tigerlilly47. Vjerujemo da će Vas nakon ovog deserta prijatelji proglasiti glavnom "slastičarkom" u društvu.
Mini tortice s džemom od marelice
Sastojci:
Biskvit:
85 g brašna
40 g kakao praha
150 g šećera
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
100 ml tekućeg jogurta
50 ml ulja
100 ml vruće kave
1 jaje
1 žličica arome vanilije
prstohvat soli
Krema:
300 ml mlijeka
3 žlice oštrog brašna
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
150 g maslaca
Dodatno:
Priprema:
Za biskvit u posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke i prosijte ih.
Mokre sastojke pomiješajte u zasebnoj zdjeli i sjedinite ih mikserom. Dodajte im prosijane suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu biskvit smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva 20 – 25 minuta.
Za to vrijeme pripremite kremu. U posudu ulijte mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne počene zgušnjavati, mješajući cijelo vrijeme kako se ne bi stvorile grudice.
Gotovu kremu premjestite u drugu posudu i prekrijte prozirnom folijom kako ne bi nastala kora.
Pjenasto mikserom izradite maslac, a potom ga dodajte u ohlađenu kremu i sve sjedinite.
Kalupićima u biskvitu izežite krugove i složite mini tortice na način da prvi biskvit premažete Dida Boža džemom od marelica, a zatim kremom, potom pokopite drugim biskvitom i ponovo premažete Dida Boža džemom od marelica i ukrasite kremom. U slast!
Comments