Okusi mora i masline u aromatičnim zalogajčićima od palente za pravi ljetni užitak! Pozovite društvo i pripremite im ovaj slasni i jednostavan "finger food" recept s mediteranskim začinima i neodoljivim Dida Boža namazom od crnih maslina koji nam je pripremila naša draga Doris @foodoris.
Aromatizirana palenta s namazom od crnih maslina
SASTOJCI:
• 5 šalica vode
• 1 žličica suhog origana
• 1 žličica suhog bosiljka
• 1 žličica suhog ružmarina
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 2 suhe rajčice
• sol (prema ukusu)
• 2 šalice kukuruzne krupice
• Dida Boža namaz od crnih maslina
• svježe cherry rajčice
• svježi bosiljak ili peršin
PRIPREMA:
Zakuhati vodu te dodati začine i sitno sjeckane suhe rajčice. Kada je ponovno zakuhalo, dodavati postepeno kukuruznu krupicu dok se ne zgusne i kuhati još dvije, tri minute.
Prebaciti kuhanu palentu u pleh obložen papirom za pečenje, poravnati te pustiti da se ohladi. Ohlađenu palentu preokrenuti na dasku, maknuti papir za pečenje te manjom čašom rezati krugove.
Krugove po želji popržiti na gril (ili običnoj) tavi. Za još hrskaviji moment, uvaljati prije prženja u krušne ili panko mrvice. Pustiti da se ohladi.
Dodati na svaki zalogajčić namaza od maslina, prerezanu cherry rajčicu i svježe bilje.
Palentu možete i ne morate grilati nakon što je izrežete no svakako vam preporučujemo jer je tekstura hrskavija, a zalogajčići kompaktniji. Cherry rajčice možete prethodno zapeći u pećnici s dodatkom maslinovog ulja, soli i češnjaka.
Comments