top of page

Zalogajčići sa crnom maslinom

Updated: Jul 4, 2022

Okusi mora i masline u aromatičnim zalogajčićima od palente za pravi ljetni užitak! Pozovite društvo i pripremite im ovaj slasni i jednostavan "finger food" recept s mediteranskim začinima i neodoljivim Dida Boža namazom od crnih maslina koji nam je pripremila naša draga Doris @foodoris.


 

Aromatizirana palenta s namazom od crnih maslina


SASTOJCI:


• 5 šalica vode

• 1 žličica suhog origana

• 1 žličica suhog bosiljka

• 1 žličica suhog ružmarina

• 1 žličica češnjaka u prahu

• 2 suhe rajčice

• sol (prema ukusu)

• 2 šalice kukuruzne krupice

• Dida Boža namaz od crnih maslina

• svježe cherry rajčice

• svježi bosiljak ili peršin



PRIPREMA:


  • Zakuhati vodu te dodati začine i sitno sjeckane suhe rajčice. Kada je ponovno zakuhalo, dodavati postepeno kukuruznu krupicu dok se ne zgusne i kuhati još dvije, tri minute.

  • Prebaciti kuhanu palentu u pleh obložen papirom za pečenje, poravnati te pustiti da se ohladi. Ohlađenu palentu preokrenuti na dasku, maknuti papir za pečenje te manjom čašom rezati krugove.

  • Krugove po želji popržiti na gril (ili običnoj) tavi. Za još hrskaviji moment, uvaljati prije prženja u krušne ili panko mrvice. Pustiti da se ohladi.

  • Dodati na svaki zalogajčić namaza od maslina, prerezanu cherry rajčicu i svježe bilje.


Palentu možete i ne morate grilati nakon što je izrežete no svakako vam preporučujemo jer je tekstura hrskavija, a zalogajčići kompaktniji. Cherry rajčice možete prethodno zapeći u pećnici s dodatkom maslinovog ulja, soli i češnjaka.





0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page